Pregătiţi pentru anticipate. Chirica vs. consilierii locali PSD

Primarul Chirica susţine că va face demersuri pentru anticipate, dacă aleşii PSD vor mai boicota şedinţele.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că va face demersurile necesare pentru a declanşa alegeri anticipate în cazul în care consilierii PSD din forul local vor boicota şi următoarea şedinţă de plen a forului local, aşa cum au făcut la cea de vineri.

'Ei nu mai au acces la butoiul cu miere pe care să-l gestioneze ca în celelalte administraţii ale PSD în acest municipiu şi judeţ, consideră că cineva nu mai respectă principiile democratice. Nu este adevărat. Au făcut-o doar pentru a încerca să boicoteze proiectele Iaşiului. În încercarea de a pune presiune pe toţi cei care vor avea nevoie de sprijinul Consiliului Local, au stârnit cel mai mare vifor pe care putea să-l stârnească vreodată incompetenţa politică a Organizaţiei Judeţene - şi aici vorbim despre Iaşi. Vom continua să ne păstrăm principiile, principii democratice, ale statului de drept, ale statului care trebuie promovat în Europa şi în lume. (...) S-au pus într-un mare pericol. Am amintit foarte clar că, dacă şedinţa următoare ordinară pe care o voi convoca nu se va ţine, intrăm în alegeri anticipate', a afirmat Chirica.

El a menţionat că, în cazul în care aleşii PSD nu se vor prezenta nici la următoarea şedinţă, va face demersuri la toate instituţiile, conform prevederilor legale.

'Vom chema la vot pe toţi cei care nu au fost la vot de 28 de ani, indiferent unde sunt ei, vom încerca să facem în perioada următoare demersuri la toate instituţiile statului, aşa cum prevede legea, şi vom încerca să aducem din nou principiile democratice în România', a afirmat primarul Mihai Chirica, menţionând că 'este grav că se întâmplă sub acoperişul politic al unui partid coordonat de domnul Dragnea, (...) care continuă să pună presiune pe toate organizaţiile politice prin lacheii dumnealui şi în interiorul Iaşiului. Edilul a menţionat, totodată, că doi dintre consilierii locali au demisionat din PSD.

'Deja valul de demisii a început să curgă. A demisionat acum câteva minute o colegă de-a noastră, doctor în ştiinţe inginereşti şi asistent universitar, Andreea Bitir. Un alt coleg care a demisionat este Marcel Istrate, care a fost, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai buni consilieri, prorector al Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi', a declarat primarul Mihai Chirica.

Semnal de alarmă

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD Iaşi susţine că neparticiparea la şedinţa ordinară de vineri a consilierilor locali a fost pentru a 'trage un semnal de alarmă asupra modului în care este administrat municipiul Iaşi de către primarul Mihai Chirica'.

'PSD Iaşi consideră absolut inacceptabil comportamentul discreţionar, neprincipial şi care vizează exclusiv interesul personal al primarului Mihai Chirica. Prin toate acţiunile desfăşurate, primarul Iaşiului dovedeşte că are doar un calendar personal, neţinând cont niciun moment de problemele ieşenilor şi de proiectele oraşului. Consilierii locali ai PSD nu au blocat niciodată o şedinţă a Consiliului Local, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public despre anularea şedinţei din luna aprilie. Consilierii locali ai PSD au participat inclusiv ieri (joi-n.r.) la şedinţele Comisiilor de specialitate şi au votat pentru susţinerea proiectelor oraşului. Pentru PSD Iaşi, acestea reprezintă o prioritate. Dar nu putem fi de acord cu modul de lucru al primarului Iaşiului, care a intrat într-o logică a conflictului şi pare să se conducă după principiul 'Iaşiul sunt eu'. Total greşit', precizează sursa citată.

Proiecte de interes major

În acelaşi document se atrage atenţia că sunt câteva luni de când consilierii PSD Iaşi solicită punerea pe ordinea de zi a şedinţelor CL Iaşi a unor proiecte de interes major pentru comunitate, precum realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul Internaţional Iaşi, realizarea accesului rutier spre viitorul Spital Regional de Urgenţă din zona C.A. Rosetti şi finalizarea expertizei tehnice de evaluare a pagubelor la Spitalul Clinic 'Dr. C.I. Parhon', pentru alocarea ulterioară de fonduri guvernamentale.

Totodată, social-democraţii ieşeni îi reamintesc edilului că, potrivit legii administraţiei publice locale, 'şedinţele ordinare se organizează lunar şi nu după bunul plac sau interesul personal al primarului', în contextul în care acesta ar fi convocat 'două şedinţe în trei luni de zile'.

[citeste si]

'Dacă facem doar o statistică sumară, 75% din proiectele de pe ordinea de zi a şedinţelor din ultimele 3 luni au vizat domeniul imobiliar, unul atât de drag dumneavoastră. Degeaba ameninţaţi cu alegerile anticipate. Nu sunteţi justiţiar, sunteţi administrator al unui oraş pentru care nu aţi început şi terminat niciun proiect în 3 ani de când conduceţi Iaşiul. Fără doar şi poate, mesajul nostru este unul de colaborare în interesul ieşenilor şi al dezvoltării şi modernizării Iaşiului, despre care dvs. vorbiţi atât de frumos şi pentru care faceţi atât de puţin', se arată în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel