Prăjitură fără coacere pentru zilele toride. Două rețete simple de Cheesecake

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

În zilele toride care se anunță, ar fi bine să folosești cât mai puțin cuptorul. Iată două rețete de Cheesecake fără coacere.

Cheesecake cu ghimbir şi lime

Ingrediente

6 - 8 lime
800 de grame de cremă de brânză
100 de grame de zahăr pudră
1 linguriţă vanilie
500 de grame de frişcă
1 kilogram de biscuiţi cu ghimbir

Cum se prepară

Rade 2 linguri de coajă de la lime şi stoarce-le astfel încât să obţii aproximativ 170 de ml de suc de lime. Într-un bol mare, amestecă o lingură de coajă de lime, sucul, crema de brânză, zahărul purdă şi vanilia. Amestecă bine compoziţia cu mixerul.

Într-un alt bol, bate frişca și apoi încorporează-o în amestecul cu cremă de brânză. Într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 de centimetri, pune un strat de cremă (aproximativ 150 de grame) şi aşază peste cremă un strat de biscuiţi. Continuă să aşezi câte un strat de cremă şi un strat de biscuiţi, de încă trei ori. Deasupra, pune crema care a rămas, iar dacă îţi mai rămân biscuiţi, îi poţi folosi pentru decor. Acoperă cheesecake-ul şi lasă-l la rece pentru 8 până la 24 de ore.

Vezi și: Prăjitură de război. Cel mai ieftin desert: Rețeta economică și simplă

Cheesecake cu căpşuni şi lămâie

Ingrediente

120 de grame de biscuiţi graham măcinaţi
60 de grame de unt topit
200 de grame de zahăr
1 plic de gelatină fără aroma
2 linguri amidon
1 lingură coajă de lămâie
6 linguri suc de lămâie
6 linguri de apă
6 gălbenuşuri
60 de grame de unt tăiat cubuleţe
1300 grame de iaurt grecesc
100 de grame frişcă bătută
căpşuni
frunze de mentă

Cum se prepară

Pentru a prepra crusta, într-un bol mediu amestecă biscuții graham măcinaţi cu untul topit. Presează bine stratul de biscuiţi pe baza tăvii. Poţi folosi o tavă rotundă cu pereţii detaşabili şi diametrul de 22 de centimetri.

Pentru a prepara umplutura, într-o cratiţă pune zahărul, gelatina şi amidonul. Adaugă coaja de lămâie, sucul de lămâie şi apa. Lasă totul la foc mediu şi amestecă până când se îngroaşă. Amestecă jumătate din compoziţia cu lămâie şi gălbenuşurile. Pune apoi acest amestec înapoi în cratiţă şi lasă-l la foc mediu, amestecând din când în când, până începe să fiarbă uşor. Mai lasă cratiţa pe foc încă două minute. Pune cubuleţele de unt şi amestecă până când se topesc. Pune compoziţia într-un bol, acoperă cu folie alimentară şi lăsa-o să se răcească 20 de minute.

Pune iaurtul într-un castron mare şi încorporează treptat amestecul de lămâie. Cu grijă, pune cu lingura umplutura rezultată în tavă, peste crusta de biscuiți. Acoperă tava şi las-o la congelator peste noapte. Serveşte cheesecake-ul cu topping de frişcă şi căpşuni, decorat cu frunze de mentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel