Prăjitură de război. Cel mai ieftin desert: Rețeta economică și simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels

Această rețetă de prăjitură circula în timpul războiului. Este economică și foarte ușor de preparat.

În cazul în care nu stai prea bine cu banii, dar ai vrea sa le faci celor dragi o surpriză dulce, această rețetă este fix ce îți doreai. Este economică și foarte ușor de preparat. Toți vor fi încântați de gustul delicios al acestei prăjituri care se pregătea în timpul războiului.

Ingrediente pentru prăjitura de război

2 ouă
200 g zahăr tos
200 ml ulei
2 linguri cu marmeladă / gem acrişor
200 ml apă rece
1 plic zahăr vanilat (arome preferate, coajă de lămâie, etc)
1/3 linguriţă cu bicarbonat de sodiu stins cu stropi de oţet sau zeamă de lămâie
8-10-12 linguri cu făină până la consistenţa aluatului de chec
100-200 g miezuri de nucă sau alţi sâmburi întregi, stafide, rahat

Vezi și: Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!

Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!

Cum se prepară prăjitura de război

Tava o protejezi cu hârtie de copt. Îndoi sau cocoloşeşti marginile ca să se plieze uşor pe formă. Într-un bol, freci cu mixerul ouăle întregi cu zahărul până se albesc şi aproape că îşi dublează volumul, scrie livit.ro. Într-un bol mic dezlegi marmelada/gemul în 2 ceşti cu apă.

Amesteci cu compoziţia de la punctul 2 (ouă + zahăr frecate). Stingi cu stropi de oţet sau zeamă de lămâie bicarbonatul şi îl adaugi. Adaugi şi restul mirodeniilor. Pui făina la grămadă peste compoziţie. Amesteci uşor de tot, la început, cu mixerul, ca să nu “zboare” făina, şi, după ce s-a umezit, măreşti viteza. Pui făina atât cât este necesar ca să obţii consistenţa unui aluat ca de chec.

Răstorni compoziţia obţinută în tava protejată cu hârtie de copt. Deasupra presari miez de nucă sau alţi sâmburi întregi, stafide, rahat tăiat baghetuțe. Coci la 175-180 grade timp de 30 sau chiar 50 de minute, până se rumeneşte pe margini şi colţurile se desprind. Timpul de coacere depinde şi de mărimea tăvii folosite (cât de groasă este prăjitura).

Vezi și: Prăjitura Boema. Desertul special din vremea comunismului. Cum se prepară

Prăjitura Bărăgan. Rețeta ieftină preparată de români pe vremea lui Ceaușescu

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy