Poşta Română. Elena Petraşcu, prima decizie a directorului interimar

Posta Romana
Posta Romana

Compania Naţională Poşta Română va desfiinţa, în perioada următoare, 56 de posturi de conducere, a declarat, luni, într-o întâlnire cu presa, directorul general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Elena Petraşcu.

"În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poştei Române. Ştiu exact în ce am intrat. Ştiu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu şi bărbat, voi fi şi bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcţiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 de directori, iar restul şefi de departamente, şefi de direcţii. Am ştiut că organigrama Poştei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detaşări. Au fost detaşaţi oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.", a spus Petraşcu.

Directorul interimar al Poştei Române a explicat că persoanele detaşate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detaşărilor. "Codul muncii îţi dă posibilitatea să faci detaşare în interiorul instituţiei. De mâine (marţi, n.r.), voi semna ordinul de încetare a tuturor detaşărilor. Trebuie să verific dacă acele persoane au lucrat în interesul companiei. Dacă se confirmă asta, voi semna prelungirea detaşărilor. Oamenii se vor întoarce pe posturile lor sau pe altele dacă s-au desfiinţat anumite departamente. Cine doreşte să rămână în instituţia unde a fost detaşat, poate cere încetarea contractului de muncă pe care îl are cu Poşta Română', a explicat Elena Petraşcu.

Aceasta a adăugat, totodată, că nimic nu se blochează în Poşta Română, iar 'contractele merg înainte'. De asemenea, documentul care conţine planurile companiei până în 2023 va fi înaintat celor de la Deloitte, măsurile de bază fiind cuprinse în Memorandumul adoptat recent de Guvern, relatează Agerpres.

[citeste si]

Elena Petraşcu a fost numită director general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) la începutul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel