Ponta, pe malul Iordanului, la locul botezului Mântuitorului

Înainte de primirea și convorbirile oficiale de la sediul guvernului iordanian, premierul Victor Ponta a făcut un scurt popas pe malul Iordanului, la locul unde a fost botezat Mântuitorul.

"Un lucru care m-a impresionat: e zonă istorică, cu semnificaţii religioase profunde, care, până în 1996, înainte de a se încheia pacea dintre Iordania şi Israel, mi s-a explicat că era plină de mine, de tancuri, de echipament militar. Acum a redevenit un loc deschis credincioşilor, publicului. Cu siguranţă şi foarte mulţi pelerini români pot să meargă la locul Botezului. Este deja un loc care se dezvoltă din punct de vedere al pelerinajului', a afirmat Ponta, la Amman.

Premierul a afirmat că a vorbit şi cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române despre modul în care putem sprijini organizarea de pelerinaje în această zonă. 

[citeste si]

Întrebat dacă s-a botezat sâmbătă în apele Iordanului, Ponta a negat. "Botezul a fost acum 43 de ani. Simbolic însă e un loc cu semnificaţie religioasă deosebită pentru orice creştin şi mai e un lucru important. Suntem într-o ţară preponderent musulmană şi totuşi sunt absolut toate condiţiile pentru ca toți pelerinii creştini. S-au construit deja biserici ale diverselor culte creștine. E un semn extraordinar de toleranţă şi de normalitate și de faptul că nu există un război între religii, ci există războaie ale unor teroriști și ale unor xenofobi din care mai avem și în România.

I-am descoperit în ultima perioadă pe cruciații români dspre care nu știam că sunt așa de mânați de lupta între religii, dar care profită e ocazii să mai câștige un pic de capital politic. Știți la cine mă refer, să nu-i mai pronunț numele ultimului cruciat din secolul XXI pe care l-am descoperit în România" (se referea la fostul președinte Traian Băsescu, n.r.) a precizat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel