Ponta, la WST: Pentru binele ţării, CCR trebuie să ajungă la un verdict

Într-un interviu acordat publicației Wall Street Journal, premierul Victor Ponta îndeamnă Curtea Constituțională să grăbească decizia privind referendumul desfășurat în 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României, deoarece perioada de instabilitate politică a durat prea mult.

Premierul Victor Ponta a făcut un apel către judecătorii Curții Constituționale să ia rapid o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului, pentru a se depăşi perioada de instabilitate politică care are efecte în plan economic.

"Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă la un verdict", a declarat Victor Ponta într-un interviu acordat Wall Street Journal, afirmând că "acesta este cel mai prost moment pentru o criză politică, din punctul de vedere al situaţiei economice şi financiare din Europa", potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta este convins că încheierea acestei perioade de instabilitate, mult prea mare, în opinia sa, rezultatele financiare și economice ale statului s-ar plasa pe o direcție ascendentă.

"Dacă se încheie criza politică, leul se va consolida, la fel şi situaţia macroeconomică" a României. "Perioada de instabilitate a durat prea mult", a precizat Ponta.

Democraţia din România nu este în pericol, a mai adăugat premierul, care a ținut să precizeze că promisiunile privind respectarea   oricărei decizii a Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu vor fi respectate. "Fie că îmi va plăcea sau nu această decizie, nu există altă cale decât să respect verdictul şi să îl aplic", a punctat premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel