Ponta, la Cotroceni, consultări cu Băsescu pe CAS: Discuția a durat 30 de minute

Premierul Victor Ponta a părăsit Palatul Cotroceni la 16:30, după aproape 30 de minute de negocieri cu președintele Traian Băsescu pe tema reducerii cu 5% a CAS. La discuții a participat și Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe.

UPDATE: Potrivit unor surse citate de Mediafax, negocierile dintre Băsescu și Ponta au eșuat. Premierul a declarat scurt pentru agenția de presă: "Ne-am certat!". "Premierul a prezentat argumentele Guvernului pentru menţinerea contribuţiilor de asigurări sociale la un nivel scăzut şi în următorii ani, iar preşedintele şi-a expus reţinerile legate de sustenabilitatea măsurii. Cei doi nu au ajuns la un numitor comun, este aşteptată acum decizia preşedintelui", spun sursele citate.

Consultările președinte - premier au început la ora 16:00, la Cotroceni. Discuțiile au fost inițiate de Traian Băsescu, care a avertizat că nu va promulga legea de reducere cu 5% a CAS dacă Executivul nu-i arată de unde va acoperi gaura bugetară generată de reducerea contribuțiilor sociale.

Ponta a acceptat să meargă la Cotroceni, deși a explicat că legea a fost aprobată de Parlament, astfel că discuțiile cu Executivul sunt inutile. 

"Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni", spunea Ponta.

Chirieac: Băsescu a evitat întrebările, dar nu îi face un serviciu de imagine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel