Ponta, critici dure pentru Guvernul Cioloș: După un asemenea dezastru...

Reacție dură a fostului premier, Victor Ponta, la adresa Guvernului Cioloș, după ce peste 500 de judecători au semnat un memoriu adresat Guvernului României, Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii și Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu privire la aplicarea nediscriminatorie a OUG nr. 20/2016.

"In absolut orice tara democratica, europeana, cu societate civila , stat de drept si raspundere politica a guvernantilor - dupa un asemenea dezastru Primul Ministru sau/si Ministrul Justitie isi dadea demisia ( dupa ce isi cerea scuze judecatorilor si procurorilor pentru bataia de joc la care i-au supus)!

Acelasi lucru se intampla daca in loc de magistrati era vorba de profesori, medici, militari , politisti, etc!

In Romania nu se intampla nimic - pentru ca nu suntem o tara democratica, nici nu ne mai comportam ca in Europa, nu avem societate civila, nici stat de drept si guvernantii nu raspund in fata poporului si a legilor!

Oare in Decembrie prin vot putem sa ii schimbam ( sau nici acest drept nu il mai avem)?", a transmis, duminică, Victor Ponta, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Președintele UNJR, Dana Gîrbovan: Sunt profund îngrijorată

Reacția fostului premier survine după ce peste 500 de judecători au dat publicităţii un memoriu cu privire la aplicarea nediscriminatorie a OUG nr. 20/2016, alăturându-se astfel acțiunii procurorilor, care au cerut încetarea oricăror presiuni care ar putea împiedica aplicarea acestei OUG, scrie stiripesurse.ro

Nemulțumirea magistraților pleacă de la aplicarea incorectă în sistemul judiciar a ordonanței guvernului prin discriminările salariale dintre bugetari, ajungându-se în situația ca un procuror cu aceeași vechime și grad ca un magistrat să câștige mai mult decât judecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel