Pompeo rupe tăcerea cu privire la otrăvirea liderului opoziției ruse

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Sectretarul de stat al SUA, Mike Pompeo se declară îngrijorat de otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

După câteva zile de tăcere din partea administrației Trump, secretarul de stat, Mike Pompeo, a lansat o declarație prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la rapoartele medicale preliminare conform cărora Aleksei Navalnîi a fost otrăvit și susține o anchetă „dacă rapoartele se dovedesc corecte”, transmite Reuters.

"Statele Unite sunt profund îngrijorate de concluziile preliminare raportate de experții medicali germani potrivit cărora activistul de opoziție rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Dacă rapoartele se dovedesc corecte, Statele Unite sprijină apelul UE pentru o investigație în acest caz  și este gata să ajute.", a declarat Mike Pompeo.

Pompeo a declarat că investigarea acestui caz este importantă pentru întreg poporul rus.

"Familia domnului Navalnîi și poporul rus merită să vadă o investigație completă și transparentă, iar cei implicați să fie trași la răspundere. Gândurile noastre sunt alături de familia domnului Navalnîi și sperăm la recuperarea lui completă", a mai adăugat secretarul de stat.

Declarația lui Pompeo vine la aproape o săptămână după ce purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi a anunțat că opozantul rus a ajuns în comă după ce ar fi fost otrăvit. Medicii germani care îl tratează acum pe Navalnîi au declarat că testele indică faptul că acesta a fost otrăvit cu un fel de inhibitor de colinesterază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel