Poliția Română, la summitul Uncops II, de la New York

Poliția Română, la summitul Uncops II, de la New York
Poliția Română, la summitul Uncops II, de la New York

Săptămâna aceasta, șeful Poliției Române, chestor principal de poliţie Alexandru – Cătălin Ioniță, s-a aflat la New York, unde a condus o delegație a Ministerului Afacerilor Interne, care a participat la Summitul Uncops II și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

În perioada 19 – 23 iunie, o delegație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, condusă de către șeful Poliției Române, chestor principal de poliţie Alexandru – Cătălin Ioniță, s-a aflat în Statele Unite ale Americii, la New York, în scopul participării la Summitul Uncops II și pentru a avea mai multe întâlniri bilaterale. Astfel, șeful Poliției Române a participat la cel de-al doilea Summit al șefilor de poliție și jandarmerie – UNCOPS II, organizat de O.N.U. - Departamentul Operații de Menținere a Păcii (DPKO), la sediul din New York.

Teme discutate

În cadrul reuniunii, au fost discutate aspecte legate de reafirmarea rolului central pe care Poliția O.N.U. îl are în menținerea păcii la nivel global, generarea de capabilități de poliție care să contribuie la îmbunătățirea misiunilor O.N.U. și facilitarea eforturilor de reformare a organizației. De asemenea, în cadrul Summitului UNCOPS II, a fost realizat un schimb de opinii pe tema practicilor polițienești, necesare în cadrul activității de prevenire a conflictelor și consolidării păcii, precum și perspectiva participării Poliției Române cu personal la misiunile internaționale de menținere a păcii, sub egida ONU. Totodată, în cadrul deplasării în Statele Unite ale Americii, delegația a participat și la o serie de întrevederi bilaterale.

Întâlnire cu șeful biroului FBI

Astfel, miercuri, 20 iunie, inspectorul general al Poliției Române a avut o întrevedere cu William F. Sweeney Jr., șeful Biroului F.B.I. din New York. În cadrul acesteia, au fost discutate aspecte legate de cooperare bilaterală între Poliția Română și F.B.I., rezultatele obținute în cadrul cauzelor investigate în comun, precum și participarea polițiștilor români la programele de pregătire oferite de partenerul american.

Discuții cu Ion Jinga

De asemenea, la data de 22 iunie., delegația Ministerului Afacerilor Interne a avut două întâlniri cu ambasadorul Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al României la Organizația Națiunilor Unite în New York.

În cadrul întrevederilor, s-au discutat aspecte legate de cooperarea Poliției Române cu organisme și agenții ale O.N.U., rezultatele obținute și participarea în viitor cu polițiști români la misiuni O.N.U. de menținere a păcii.

Delegația română, condusă de șeful Poliției Române, a mai avut o întâlnire de lucru cu Luis Carrilho, șeful Diviziei de Poliție din cadrul Departamentului pentru Operații de Menținere a Păcii, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate inclusiv de participarea polițiștilor români la misiuni, sub egida O.N.U., în afara teritoriului român.

Printre subiectele dezbătute, au fost și noile doctrine O.N.U., privind selectarea și recrutarea personalului din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în vederea dislocării acestora în teatre de operații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0