Polestar 4: Prima mașină fără lunetă care a ajuns pe drumurile britanice

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Prima mașină fără luneta este pe cale să ajungă pe drumurile britanice.

 

 

Modelul Polestar 4, fabricat în Suedia, va fi echipat cu un ecran de înaltă definiție care afișează în timp real imagini prin intermediul unei camere. Camera este montată în spate, pe acoperiș, în locul unei oglinzi retrovizoare.

Producătorul auto, deținut de Volvo, a scos complet geamul din spate pentru a oferi mai mult spațiu și l-a înlocuit cu o cameră de luat vederi.

Acesta a declarat că le va oferi automobiliștilor o "experiență unică" și o vedere mai bună a drumului din spatele lor.

Jurnalistul auto Quentin Willson a declarat pentru Sky News: "Geamurile din spate ale mașinilor au devenit din ce în ce mai mici și, pe măsură ce tot mai mulți consumatori își doresc forme mai voluptoase... ai o problemă, pentru că geamul devine din ce în ce mai mic și trebuie să ai mai mult spațiu și vizibilitate".

"Așadar, Volvo a făcut un lucru foarte inteligent și a scăpat complet de lunetă, oferindu-ne această nouă fereastră din spate spre lume. Mașina a fost scoasă în China din decembrie și nu au existat cuvinte descurajante. Argumentul este, cred eu, că îți oferă de fapt o vedere mai bună, deoarece camera este de înaltă definiție, este un arc mai larg și vezi mai mult decât ai vedea prin acel geam murdar din spate", a mai spus Willson.

 "Este îndrăzneț, este provocator - de asta avem nevoie în designul auto"

Nu este fără precedent. Multe camionete nu au geamuri retrovizoare, iar multe camioane folosesc acum camere video în locul oglinzilor retrovizoare.

"Vedem atât de multe mașini pe șosele cu geamurile întunecate pentru că mașina este plină de lucruri și dacă ai un pasager în mijloc, este greu să vezi afară", a spus Willson.

"Așa că nu este ceva ce ar trebui să ne facă să urlăm de groază. Este doar procesul de evoluție stilistică a automobilului. Este îndrăzneț, este provocator - de asta avem nevoie în designul auto", a mai spus el.

"Am trecut printr-o etapă în care totul era omogen și plictisitor, iar acest lucru este de fapt foarte revoluționar, așa că haideți să îl salutăm în loc să îl criticăm", a adăugat jurnalistul auto.

Prețul de pornire al modelului Polestar 4 va fi de 59.990 de lire sterline și se așteaptă ca acesta să fie pus în vânzare în Marea Britanie începând cu luna august, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel