PNL votează pentru demisia lui Traian Băsescu

Senatorul PNL Ioan Ghișe a declarat că PNL a decis că va susține prin vot declarația Parlamentului de a cere demisia lui Traian Băsescu. 

Partidul Național Liberal are o poziție clară și adoptată cu privire la cererea de demisie a președintelui Traian Băsescu.  

"Poziția PNL s-a decis ieri în ședința grupurilor reunite Senat și Cameră și a fost că se va vota declarația Parlamentului pentru a cere demisia lui Traian Băsescu", a declarat Ioan Ghișe. 

PNL se distanțează astfel de PDL, al cărui președinte, Vasile Blaga, a spus că nu Traian Băsescu, ci Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia. Aceeași cerere a făcut și Ludovic Orban și anume să voteze și demisia lui Victor Ponta. Ioan Ghișe spune că: "nu ne interesează răspunsurile aiurite ale lui Orban". 

Senatorul PNL a declarat că tot miercuri el propune introducerea pe ordinea de zi "solicitarea pentru a se da o hotărâre a Parlamentului în constatarea că la referedumul 2012, Traian Băsescu a fost demis de către popor. Există o hotărâre 34 din 6 iulie 2012 a Parlamentului, care la punctul trei spune că în situația în care va constata CCR că nu sunt îndeplinite condițiile de valabilitate a referendumului, Parlamentul va decide procedura. Iar Parlamentul până astăzi nu a decis, iar eu propun să decidă procedura, să constate că sunt îndeplinite procedurile articolului 10 din legea 3/2000 a referendumului, care spune că procedura de demitere a președintelui se face cu majoritatea voturilor exprimate ale cetățenilor care participă la referendum". VEZI mai mult: Ioan Ghișe, LOVITURĂ pentru Traian Băsescu în plin scandal politic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel