PNL va vota împotriva bugetului pe 2011

crin antonescu
crin antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii vor vota în plenul Parlamentului împotriva proiectului de buget pe anul 2011.

El a precizat că BPC a adoptat, luni, o rezoluţie cu privire la proiectul de buget pe 2011, în care se arată că, departe de a fi un instrument politic pentru revigorarea economiei şi ieşirea României din criză, acest buget este unul al majorităţii şi al PDL, în primul rând, destinat în continuare propriei "clientele politice".

"Este inacceptabil faptul că o pondere fără precedent din buget rămâne practic la dispoziţia Guvernului pentru alocări discreţionare, care sunt destinate clientelelor politice şi economice. Este inacceptabil faptul că acest buget este lipsit de orice proiecţie, idee, măsură care să vină în sprijinul revigorării economiei. Vorbim de un un buget nerealist, care e mai degrabă proiecţia unor imaginaţii şi a unor date optimste care nu se justifică prin nimic decât prin declarşţiile premierului sau ale preşedintelui, cu intermitenţe", a spus Antonescu, luni, după ședința BPC, citat de Mediafax

El a arătat că PNL a făcut o serie de amendamente de fond care încercau să transforme aceste buget într-o "şansă" pentru revenirea economiei româneşti, referitoare la reducerea contribuţiilor sociale, neimpozitarea dividendelor reinvestite sub forma majorării capitalului social, reducerea TVA la 19% sau reducerea TVA pe construcţia şi tranzacţiile de locuinţe la 5%, care, însă, au fost respinse de către comisiile de buget-finanţe.

"Toate aceste amendamente au fost respinse, probabil vor fi respinse şi în plen, drept pentru care PNL va vota împotriva acestui buget şi avertizăm de pe acum că bugetul pe care actuala majoritate l-a făcut este semnul foarte clar că dânşii doresc să continue şi să accentueze în 2011 politica falimentară şi clientelară pe care au practicat-o în 2010", a conchis Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel