PNL și premierul Ponta îl regretă pe omul Fenechiu

138347472341611323416_relu-fenechiu-victor-ponta
138347472341611323416_relu-fenechiu-victor-ponta

Partidul Național Liberal regretă condamnarea fostului său membru, Relu Fenechiu, din perspectivă "umană", o apreciere similară formulând și premierul Victor Ponta, căruia îi pare rău de Fenechiu "din punct de vedere uman". Atât PNL, cât și prim-ministrul, s-au abținut de la comentarii pe marginea hotărării justiției de condamnare a lui Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare.

"Nu pot să comentez (decizia — n.r.). Îmi pare foarte rău, din punct de vedere uman, și dl Fenechiu a fost un ministru foarte bun", a declarat Ponta la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Cristina Pocora, purtător de cuvânt al PNL, a spus că "Liberalii îşi menţin punctul de vedere de a nu comenta deciziile instanţelor, chiar dacă din perspectivă umană pot să-mi exprim regretul că cineva trece printr-o astfel de experienţă. Pentru PNL este o mare pierdere, Relu Fenechiu fiind un om politic cu experienţă şi care a pus bazele multor proiecte liberale. Fenechiu a fost alături de partid şi când PNL a trecut prin vremuri grele de opoziţie, dar şi când a trebuit să-şi îndeplinească obiectivele de guvernare. De altfel, prin activitatea sa la conducerea Ministerului Transporturilor a dat dovadă de profesionalism, lucru recunoscut de toată lumea, ne aducem aminte de deblocarea fondurilor europene pe Transporturi. Ne exprimăm speranţa că Relu Fenechiu va trece cu bine prin această încercare în plan personal şi va rămâne apropiat PNL".

Relu Fenechiu își va petrece joi spre vineri prima noapte în arest, după ce în cursul serii s-a predat la Inspectoratul General al Poliției din Iași.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, joi, prin decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel