PNL cere reactivarea Comisiei de Cod electoral. Ce urmărește

Parlamentarii liberali vor cere săptămâna viitoare reactivarea Comisiei de Cod electoral pentru a se adopta amendamentele privind votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale, a declarat vineri copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Săptămâna viitoare va fi activitate parlamentară şi pentru că zilele trecute am reuşit, prin semnătura preşedintelui, să avem promulgată legea votului prin corespondenţă, nu am uitat că solicitarea noastră este de completare a legislaţiei pe acest punct - o să cerem Parlamentului să reactiveze Comisia de cod electoral pentru a putea introduce acele amendamente despre care am vorbit, astfel încât să avem un mijloc de vot alternativ şi la alegerile prezidenţiale din 2019", a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, este un moment bun pentru aceste modificări, după succesul parlamentar prin care s-a impus votul prin corespondenţă, care s-a dovedit a fi constituţional.

"Dacă tot ne-am apucat de lucru, cred că ar trebui să avem în vedere această idee, această pârghie legată de votul alternativ şi să o avem şi pentru prezidenţiale. Nu văd de ce să nu ne aşezăm la masă să operăm modificările dorite de toată lumea", a arătat liderul liberal. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel