Plantele medicinale folosite în Thailanda în tratamentul COVID-19. Culturile sunt recoltate de deținuți

Pexels / Plantele medicinale folosite în Tailanda în tratamentul COVID-19. Culturile sunt recoltate de deținuți
Pexels / Plantele medicinale folosite în Tailanda în tratamentul COVID-19. Culturile sunt recoltate de deținuți

În Thailanda, plantele medicinale cultivate de deținuți sunt folosite în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19. 

În câmpurile Thailandei, condamnații la închisoare tind să își valorifice timpul cu o recoltă prețioasă. În soarele strălucitor, cei îmbrăcați în haine portocalii neon privesc cu grijă pământul în jurul liniilor îngrijite de plante verzi, scrie Sky News

Se cultivă chiretta verde (Andrographis paniculate) sau Fah talai jone, așa cum se numește în Thailanda. Este un medicament tradițional pe bază de plante folosit în mod obișnuit în casele thailandeze pentru a trata răceala, dar acum joacă un rol central în lupta țării împotriva COVID-19.

”Proprietățile sale ajută la reducerea febrei și a tusei”, spune unul dintre prizonieri.

Deținuții tratați cu plantele recoltate

Aflat în închisoare pentru infracțiuni legate de droguri, bărbatul de 31 de ani este acum însărcinat să recolteze o plantă care a fost folosită pentru a trata peste 69.000 de alți infractori cu coronavirus.

„Mă simt mândru că am grijă de aceste ierburi thailandeze care sunt folosite pentru a ajuta la vindecarea prizonierilor care au COVID-19”, spune el.

După ce echipa sa taie și adună toate tulpinile mature, planta este uscată și măcinată de un alt grup. Pulberea verde închis este apoi ambalată în capsule înainte de a fi expediată spre alte închisori din apropiere.

Tratament aprobat de autoritățile centrale

În iulie, cabinetul thailandez a aprobat chiretta verde pentru utilizare la persoanele cu infecții asimptomatice sau ușoare, în urma unei practici reușite în închisori. Guvernul susține că din 11.800 de deținuți care au luat pentru a trata coronavirusul, 99,02% s-au recuperat.

La câțiva kilometri de unde sunt recoltate plantele, închisoarea Chainat este unul dintre centrele care folosesc remediul pe bază de plante. În timpul unui focar de COVID-19 din august, peste 700 de deținuți au luat 15 pastile pe zi timp de cinci zile. Personalul spune că toți și-au revenit.

Ameliorează simptomele ușoare

Medicul închisorii, Chitsanuphong Saublaongiw, crede că tableta tradițională a fost eficientă în ameliorarea simptomelor ușoare.

„Din cercetări, chiretta verde are o substanță numită andrografolidă, care este substanța care ajută la limitarea răspândirii virusului”, explică el. „După ce au luat chiretta verde, prizonierii au avut rezultate mai bune la radiografie toracică, mai puține simptome și boala a fost mai puțin severă, revenindu-și rapid la normal”, adaugă medicul.

Adesea supraaglomerate și înghesuite, virusul s-a răspândit rapid în închisorile din Thailanda. Aproximativ un sfert dintre deținuții din țară au fost testați pozitiv în ultimele șase luni, începând din aprilie 2021.

Infecțiile severe sunt încă tratate cu antivirale sau tratamente realizate în spital, dar chiretta verde ieftină și disponibilă a oferit Thailandei o opțiune alternativă pentru cei aflați în stadiile incipiente ale COVID-19, într-un moment în care țara se confruntă cu o creștere a cazurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel