Piure de cartofi. Rețeta de post

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Adori piureul de cartofi? Acum te poți bucura de el și în perioada postului. Iată cum se prepară această rețetă specială...

Ingrediente:

- 4 cartofi mari curățați și tăiați în cuburi mari
- 1 ceapă mare tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 cană de lapte de soia sau alt lapte vegetal (opțional)
- sare și piper după gust
- apă

Cum se prepară

Într-o oală mare, adăugați cuburile de cartofi și suficientă apă pentru a-i acoperi. Puneți oală pe foc mediu și lăsați cartofii să fiarbă până când sunt moi, aproximativ 15-20 de minute. Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și aurii, timp de aproximativ 5-7 minute. Asigurați-vă că nu se ard.

Când cartofii sunt gata, scurgeți-i și puneți-i înapoi în oală. Adăugați ceapa și usturoiul călit.Folosind un blender de mână sau un mojar, pisați cartofii și ceapa până obțineți o pastă fină și omogenă.

Dacă doriți, adăugați treptat laptele de soia sau alt lapte vegetal pentru a subția piureul și pentru a-i conferi o textură mai catifelată. Continuați să amestecați până când obțineți consistența dorită. Condimentați piureul cu sare și piper după gust.

Vezi și: Mic dejun de post. Rețeta simplă, pe care oricine o poate prepara

Cartofi înăbușiți cu usturoi. Rețeta de post care nu-ți golește buzunarul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel