Petiție NAȚIONALĂ după decizia lui Mircea Diaconu. Ce a spus Bogdan Chirieac

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o propunere care îl vizează pe Mircea Diaconu după intervenția sa din Parlamentul European la dezbaterea privind legile justiției.

"Maestrul Mircea Diaconu nu mai vrea să candideze anul viitor (n.r. - pentru un nou mandat de europarlamentar). Ar trebui să facem o petiție națională pentru a-l ruga să meargă în continuare în Parlamentul European. Este obligat de țara lui să meargă acolo. Nu este prima dată când maestrul a întors Parlamentul European. A fost și anul trecut o situație", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Foarte bună ideea ta și vom reveni la ea - o petiție națională pentru a-l face pe Mircea Diaconu să mai candideze o dată pentru Parlamentul European", a adăugat Radu Tudor.

Discurs în PE

Mircea Diaconu a susţinut, în plenul Parlamentului European, că statul de drept are probleme în România, menţionând că în ţara noastră au fost date într-un an de 16 ori mai multe mandate pe siguranţa naţională decât de către FBI.

[citeste si]

"Şi eu sunt îngrijorat de statul de drept din România, cred că are probleme. România a devenit statul cu cele mai multe condamnări CEDO pentru abuzuri contra cetăţenilor ei şi nimeni nu răspunde. Statul de drept are probleme, da. În România au fost date într-un an de 16 ori mai multe mandate pe siguranţa naţională decât a dat FBI. S-au emis mandate, au fost ascultaţi mii de cetăţeni pe motive de siguranţă naţională, ca să zic mai simplu terorism. Într-o ţară în care nu există niciun terorist şi niciun act de terorism. La alegeri au apărut o mie de "terorişti". Statul de drept are probleme în România. Parlamentul trebuie să repare aceste probleme şi nu trebuie să ceară părerea nimănui. Vreau independenţa justiţiei, dar mai ales a României", a declarat Mircea Diaconu, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema sistemului judiciar din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel