Pesta porcină. Arafat, mesaj pentru populație

raed arafat dc
Descriere foto: raed arafat dc

Raed Arafat și președintele ANSVSA au ținut o conferință de presă pe problema pestei porcine. A fost aprobabt planul suplimentar de acțiuni.

"Avem în evoluţie 524 de focare de pestă porcină pe teritoriul României (...) În acest moment, au fost ucis un număr de 49.816 porcine la nivelul ţării. Au fost afectate 94 de localităţi (...) Măsurile pe care le-am luat au fost de izolare, intervenţie rapidă (...) Infestarea în nord-vest s-a produs prin introducerea ilegală de animale sacrificate bolnave sau purtătoare, în est prin migraţia porcilor mistreţi (...)S-a constituit o comisie care a stabilit nivelul de despăgubire real.

Până la acest moment, s-au finalizat peste 50 de dosare, fiind plătită suma de 130.000 de lei (...) Încercam să limităm numărul focarelorr (...) Mesajul către populaţie este de a anunţa medicul veterinar cu privire la orice suspiciune apare, orice modificare a stării de sănătate a porcului", a declarat Geronimo Răducu Brănescu, preşedintele ANSVSA

Mesaj pentru populație

"Nu are vacin pentru animale, fără tratament. Este extrem de agresivă şi nu afecteaza sănătatea omului. Această boală nu are un efect asupra omului. Pentru a limita răspândirea ei este necesară colaborarea populaţiei: toate măsurile care se impun - fie de ucidere a porcilor sau dezinfectare - sunt extrem de importante", a spus secretraul de stat, Raed Arafat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25