Pesta porcină africană. O nouă încercare de manipulare pe Facebook

O nouă postare de pe rețelele de socializare a creat o adevărată isterie. Mii de oameni atacă autoritățile după apariția unei fotografii cu porci despre care se spune că ar fi omorâți în România în condiții de neimaginat. Nimic mai fals.

Pesta porcină africană a determinat autoritățile să ia măsuri drastice în mai multe regiuni din România pentru a stopa extinderea bolii. Sute de mii de porci au fost sacrificați până acum, iar situția critică se pare că este departe de a putea fi stăpânită. În acest context în care oamenii sunt disperați din cauza pierderilor animalelor, au apărut postări care să alimenteze ura față de autorități prin apelul la emoție. O nouă fotografie, în care mai mulți oameni aruncă porcii vii într-o groapă, a fost deja distribuită pe Facebook de mii de oameni, iar comentarii la adresa autorităților par a nu se mai sfrâși. Pentru a crea ideea de garantare a veridicității fotografiei, a fost creat și un comentariu din care reiese faptul că s-a întâmplat chiar în Ialomița.

Acesta este textul care însoțește fotografia."Băi protecția animalelor unde m....i voștri sunteți!!!???...chiar sadism!!!....îi îngropați de vii...Așa trebuie să vă sufocăm sau să vă gazăm de vii acolo unde sunteți cazați acum la Stațiunea Amara Județul Ialomița în Hotel Lebăda F...- vă m...i voștri de CRIMINALI".

O altă încercare de manipulare

Fotografia care a împânzit internetul în ultimele 24 de ore este luată de pe un site numit www.reddit.com, unde a fost folosită pentru a încuraja populația să devină vegană".
"Veganismul este un mod de viață care încearcă să excludă, pe cât posibil și practic, toate formele de exploatare și cruzime a animalelor pentru hrană, îmbrăcăminte și orice alt scop", scrie în comentariul semnat "Societatea vegană".

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel