Pedepse mai mari pentru clanurile interlope și traficanții de droguri, dar și prime și salarii mai mari pentru polițiștii care-i prind. ”Terorizează cartiere”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe, a propus un proiect de lege care prevede pedepse mult mai mari pentru traficanţii de droguri.

Senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe, avertizează că problema drogurilor din România s-a agravat și sunt necesare măsuri urgențe. Acesta a propus un proiect de lege care prevede pedepse mult mai mari pentru traficanţii de droguri, dar și salarii mai mari și prime pentru ofițerii MAI implicați în combaterea traficului de droguri.

"Clanurile interlope terorizează astăzi tot mai multe cartiere, micile orașele și largi comunități de români, pentru că au căpătat forță financiară, s-au dezvoltat și au indus spaimă în societate. Clanurile interlope sunt grupări de crimă organizată care prosperă din nefericirea celorlalți, prin: amenințare și taxe de protecție, șantaj, proxenetism, exploatarea cerşetorie, camăta, trafic de droguri, de persoane etc.

Lista măsurilor propuse



”Ce măsuri propunem pentru a scăpa România de clanuri interlope și narcotraficanți:

- Introducem în sfera infracțiunilor grave, din care clanurile interlope prosperă financiar, următoarele: amenințarea; șantajul; proxenetismul; exploatarea cerşetoriei; camăta;

- Scurtăm de la 6 luni la 3 luni timpul pentru actualizarea listei cu drogurile sintetice fabricate și vândute de traficanți. Traficanții schimbă tot mai des produsele, inventează substanțe tot mai puternice și mai periculoase, iar legislația se schimbă mult prea lent.

- Introducem sancțiuni drastice pentru cei care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice și care închid ochii, adică facilitează prin orice mijloace traficul de droguri. Pentru oamenii legii, limitele de pedeapsă sunt mai severe cu jumătate pentru infracțiunile săvârșite.

Salarii mai mari și prime pentru ofițerii MAI implicați în combaterea traficului de droguri 



- Pentru ofițerii MAI implicați în combaterea traficului de droguri introducem:

1. salarii stimulative, dar și criterii precise de performanță!

2. prime de excelență pentru fiecare traficant prins sau grupare destructurată;

3. suportul logistic și informativ din partea tuturor structurilor Ministerului de Interne;

- Completăm Codul penal – infracțiunea de exploatare a cerșetoriei – cu protejarea vârstnicilor care sunt exploatați de interlopi prin cerșetorie. Astăzi legea

pedepsește doar exploatarea unui minor sau a unei persoane cu dizabilități prin cerșetorie, deși vedem atâția bătrâni cerșind.

- Introducem confiscarea extinsă pentru grupările de crimă organizată! Confiscarea se dispune de instanţa de judecată, atunci când aceasta îşi formează convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale și se poate baza inclusiv pe disproporţia dintre veniturile licite şi averea persoanei", arată proiectul depus Alexandru Nazare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel