EXCLUSIV  Pe cine din ALDE a nemulţumit ieşirea de la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu: Nu putem să punem în pericol existenţa partidului pentru ei

Mihai Ciobanu / 05 sep 2019 / 22:40 Salveaza PDF Comentarii
ALDE
Descriere foto: ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a răspuns, în cadrul unui interviu acordat DC News, unei întrebări referitoare la eventualele tensiuni şi chiar fisuri care pot apărea în partid după decizia de a ieşi de la guvernare. 

Întrebat dacă nu se teme că deciziile luate în ultimele săptămâni ar putea produce o fisură în ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: 

"Decizia de a ieşi de la guvernare a fost luată cu o majoritate covârşitoare. Cred că au fost două voturi împotriva ieşirii de la guvernare. Sigur că această decizie crează un disconfort pentru cei care sunt aleşi locali, pentru că primarii, în general, preferă să facă parte dintr-un partid care este la guvernare pentru că contează pe un acces la resurse economice pentru dezvoltarea proiectelor proprii mai bun.

Dar ceea ce este foarte important, că trebuie să înţelegem în felul următor: cum rămânem noi să ne definim în continuare ca partid liberal – şi pentru acest lucru cred că în acest moment despărţirea de PSD, care evident nu ne-a făcut bine, că am văzut asocierea cu PSD-ul aproape doi ani şi jumătate la ce ne-a dus. În al doilea rând, cred că e nevoie să vedem foarte clar că obiectivul şi orizontul nostru e intrarea în Parlament în 2020. Nu pot, pentru a mulţumi primari, să punem în pericol existenţa partidului dincolo de 2020. Niciun partid nu e veşnic la guvernare. Nu moare nimeni din această chestiune", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

VIDEO: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24