Paula Rusu, mărturie cutremurătoare după un diagnostic îngrozitor

Pe blogul său, prezentatoarea TV Paula Rusu a povestit cum a fost viața ei după ce a fost diagnosticată cu tuberculoză.

'Povestea mea nu e una de succes. Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!

O lună mai târziu ajungeam în stare foarte proastă, abia mă mai ţineam pe picioare, la acelaşi spital unde fusesem iniţial cosultată de profesorul Miron Bogdan. De data asta diagnosticul care a venit după o serie de analize  a speriat pe toată lumea, inclusiv pe mine: tuberculoză. Da, TBC! Şi eu care credeam că această boală a fost eradicată în Romania….  Tratamentul prescris corect de data asta venea însă târziu de tot pentru plamanul meu stang care era ca o strecurătoare, plin de găuri care nu au mai putut fi reparate.  Am avut parte de un inger de medic. Pneumologul Mihaela Tanasescu s-a straduit din răsputeri să mă repare, însă rănile provocate de bacil au fost atat de mari încât după vindecarea de TBC a venit o noua veste proastă: plămânul stâng trebuie scos cu totul fiindcă îmi pune viaţa în pericol.

Un strop de noroc a făcut să  dau peste alti doi medici îngeri păzitori pentru mine: profesorul-chirurg Ioan Cordoş şi chirurugul Cristian Paleru s-au ambitionat să încerce imposibilul. O operaţie în care să decupeze din plamanul stâng numai lobul superior aflat perete în perete cu inima şi printr-o manevra de artă chirurgicală să sudeze un bont de trahee cu un rest de plaman. E o interventie chirurgicala de congres, da, am ajuns caz medical international, au facut şi un filmuleţ în timpul operatiei, o premieră românescă.  Darorită celor trei arhangheli ai sănătăţii mele sunt bine, chiar dacă acum am doar un plămân şi jumătate.  Dacă diagnosticul meu ar fost stabilit din timp, dacă medicul Bogdan imi făcea o radiografie, ori o analiza de sange  nu ajungeam aici. Ăsta e adevărul, nişte analize banale m-ar fi cruţat de doi ani grei şi de o operaţie dificilă.

Dincolo de orice însă cred că cel mai important e să ştim cu toţii că tuberculoza există, e printre noi, poate fi tratată definitiv, fără sechele, cu o singură condiţie – să fim informaţi!

V-am povestit asta nu ca să mă plâng  ci ca să vă mărturisesc că acesta e momentul  în care plec într-o nouă călatorie, aceea în care am să ma lupt ca alţii să nu treacă prin ceea ce am trecut eu.  E doar începutul unor proiecte în care cred si despre care veţi auzi curând', povestește Paula pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel