Patriarhul Daniel, mesaj important în plină criză a imigranților

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, marți, o vizită din partea unui grup de tineri iordanieni însoțiți de Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, cărora le-a vorbit despre rolul pe care îl au tinerii creștini în lumea de astăzi, confruntată cu multe probleme, din cauza cărora multe persoane aleg să-și părăsească țările natale.  

„Copiii și tinerii considerăm că sunt un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserică și pentru societate. De aceea, atât Biserica, cât și societatea trebuie să aibă o deosebită preocupare pentru educația tinerilor și pentru susținerea în formarea lor profesională. Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referință la Dumnezeu și la Religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De ceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi", le-a spus Patriarhul Daniel tinerilor săi vizitatori iordanieni, citează basilica.ro.

Criză imigranți. Adrian Năstase, predicție îngrijorătoare: S-ar putea ca „teatrul de operațiuni" să se mute în Europa

Aceștia vor participa în țara noastră și la un pelerinaj de 14 zile la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, potrivit Preasfințitului Episcop Qais Sadiq.

Vineri, 4 septembrie 2015, grupul de tineri din Iordania va participa la „Întrunirea Tinerilor Ortodocși din Europa" de la Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel