Partidul lui Laufer şi Coita vrea să introducă serviciul militar obligatoriu

Unul dintre proiectele anunţate de Platforma Social Liberală, partidul fondat de Ilan Laufer şi Alex Coita, vrea introducerea serviciului militar obligatoriu. 

"Prin Proiectul România 10 în 10, vom accelera procesul de transfomare a armatei române pentru a deveni o forță militară dotată cu cele mai moderne echipamente și cu cea mai bună resursă umană. Participarea la efortul de apărare a țării, în contextul apartenenței la NATO dar și statutului de membru al UE, trebuie să devină o aspirație pentru cât mai mulți români, un motiv de mândrie și o modalitate de a evolua în plan profesional și personal.

Propunem revizuirea planului multianual de înzestrare și accelerarea procesului de modernizare a armatei române pentru a acoperi nevoile de apărare a țării. Considerăm că un accent deosebit trebuie plasat pe dezvoltarea forței navale a României ca element cheie în asigurarea securității naționale în contextul provocărilor din regiunea Mării Negre.", a scris Alex Coita pe Facebook. 

Serviciul militar, obligatoriu

"Vom introduce serviciului militar obligatoriu, după modelul statelor scandinave, ca măsură de integrare a tinerilor motivați și capabili în demersul de apărare a țării. Procesul de recrutare va fi unul competitiv, vizând atragerea persoanelor cele mai potrivite, în funcție de evaluarea nevoilor României. Sistemul de serviciu militar va deveni unul motivant pentru tineri, cu o remunerare competitivă. Tinerii români își vor dori să facă stagiul militar!

Apariția unor generatii care înțeleg sensul participării la efortul de apărare a țării va genera un spirit de corp bazat pe patriotism autentic și întărirea unității naționale.

Pentru persoanele care refuză participarea la procesul de recrutare sau nu trec de filtrele de selecție, va fi oferită alternativa unui corp național de voluntari, care va desfășura acțiuni de sprijinire a comunităților aflate în pericol de excluziune, contribuind la consolidarea unui sentiment de coeziune în rândurile societății.", a mai scris Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel