Parlamentarii PDL vor absenta de la adoptarea declarației pe tema președintelui Traian Băsescu

Tinel Gheorghe, liderul deputațilot PDL,  a anunțat, marți, că parlamentarii PDL vor absenta de la plenul reunit de miercuri pentru adoptarea declarației pe tema demisiei președintelui Traian Băsescu.

"Noi nu o să participăm la şedinţă. Nu vrem să girăm această mascaradă politică a lui Ponta şi Tăriceanu privind demisia de onoare a preşedintelui Băsescu. E neconstituţională cererea lor. Noi aşa am hotărât", a spus Gheorghe, citat de Mediafax.

De cealaltă parte, senatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat că este convins că parlamentarii PDL vor fi prezenți și vor vota la fel ca și liberalii, spunând că este vorba de un gest politic și nu juridic.

Citește și: Senatorii PNL vor vota DEMISIA lui Traian Băsescu, dar cu o condiție

"PDL a pus problema procedural, dacă Parlamentul României, care poate demite preşedintele, de ce face acest hazliu gest de a-i cere demisia şi nu de a-l demite şi, dacă sunt întrunite măsurile legale privind demiterea preşedintelui, adică dacă sunt probele prevăzute de legislaţie şi Constituţie în ceea ce înseamnă demiterea preşedintelui. Ori noi am spus că aici nu este vorba de aşa ceva, ci este vorba doar de o simplă declaraţie politică, o declaraţie prin care nu avem nevoie de probe şi nu e vorba de demitere. Şi atunci, fiindcă noi am cerut în repetate rânduri plecarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie (...) considerăm că pentru faptele pe care le-a făcut nici Victor Ponta nu e mai departe decât preşedintele Traian Băsescu şi ar trebui să plece împreună", a spus senatorul PNL.

Citește și: DEMISIE TRAIAN BĂSESCU. Hunor i-o taie lui Tăriceanu: "Nu ne jucăm"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel