Parlamentare 2020! SINGURELE state care nu permit României organizarea de secţii de votare pe teritoriile lor

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Malta şi Nigeria sunt singurele state care, până în prezent, au comunicat oficial în scris că nu se pot organiza secţii de votare pe teritoriile lor pentru alegerile parlamentare din decembrie, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat în ședința de Guvern pe ministrul de Externe dacă sunt ţări care nu permit organizarea de secţii de votare, menţionând că 'un lider politic a spus că nu se poate vota nicăieri în lume'.

'Este greşit. Până în acest moment, sunt doar două ţări, Malta şi Nigeria, care au comunicat. Singurele două state care până în momentul acesta au comunicat oficial în scris că nu se pot organiza secţii de votare pe teritoriile lor sunt Malta şi Nigeria. În rest, există acorduri de principiu sau preliminare din partea unor state cum ar fi Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia şi mai sunt şi altele care au comunicat acest acord de principiu, sigur, cu luarea în considerare a evoluţiei situaţiei epidemiologice, urmând ca detaliile finale privind organizarea alegerilor şi implementarea lor, cu respectarea strictă a regulilor de protecţie şi siguranţă sanitară, să fie stabilite ulterior, în funcţie de evoluţia pandemiei', a precizat Aurescu.

El a adăugat că sunt state care, în mod tradiţional, în practică, permit organizarea de secţii de votare doar în sediile misiunilor diplomatice, un exemplu în acest sens fiind Canada.

Orban i-a solicitat lui Aurescu un plan de comunicare pentru românii din afara ţării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel