Panică în Parlamentul European: kurzii au luat cu asalt instituția - Corespondență de la Bruxelles

Peste 50 de kurzi au pătruns, marți, în jurul orei 12:30 (ora României) în sediul Parlamentului European, unde au desfășurat o demonstrație ad-hoc. Protestatarii au trecut lejer de gărzile aflate la intrare, un incident fără precedent care ridică serioase semne de întrebare cu privire la securitatea instituției din Bruxelles.

Oana Florea, consilier în Parlamentul European, a relatat, într-o corespondență de la Bruxelles, pentru DC News, episodul "invaziei" kurde în sediul legislativului european:

Undeva între 50-100 de kurzi au lovit trupele de securitate, au pătruns în clădire și apoi au ajuns la etajul 3. O parte a rămas la parter. Aveau steaguri cu chipul liderului lor, Ocealan (Abdullah). Mulți dintre ei aveau fețele ascunse. Mai multe demonstrații au avut loc zilele trecute în fața Parlamentului European. A fost un moment de panică, de haos. Au urcat scările în fugă. Era o zi liniștită, în care  au loc audierile comisarilor europeni. Lumea s-a panicat. Au fost comasați la etajul trei, au vrut un microfon și o stație. Intrările au fost blocate, nimeni nu mai putea ieși. 

Dintre europarlamentari, Gianni Pittela (liderul grupului S&D) a încercat să discute cu ei. Au solicitat ca Martin Schulz să vină. Au fost mașini de poliție, dar nimeni nu a intervenit. Nimeni nu a verificat dacă aveau arme albe sau bombe. Dincolo de revendicările lor privind Ocealan, au amintit și de ascensiunea ISIS în orașul kurd din Siria, Kobane. Doresc ca instituțiile europene să ia atitudine și să rezolve problema kurdă. Dacă revendicările lor sunt legitime, este de discutat. Despre felul în care instituțiile europene își asigură securitatea... Este un precedent periculos. 

Cineva cunoștea clădirea, au știu exact pe ce scări să urce și unde să meargă. Au părăsit instituția scandând. Mulțumesc lui Dumnezeu că s-a terminat cu bine, dar sper ca de aici să se tragă învățăminte. Securitatea a fost foarte slabă și total nepregătită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel