Pacea Israel - Palestina, soluția lui Obama

Președintele SUA, Barack Obama, crede că pacea este singura cale pentru securitatea adevărată a israelienilor și palestinienilor, arătând că aceștia din urmă au dreptul la autodeterminare și la un stat independent.

"La fel cum israelinii au dreptul să trăiască în tărâmul natal al evreilor, palestinienii merită dreptul la autodeterminare. Copiii palestinieni au speranțe și vise pentru viitorul lor și merită să trăiască cu demnitatea care vine doar odată cu un stat propriu. Și, în președintele Abbas, Israel are un omlog dedicat unei soluții care să implice două state și cooperare în domeniul securității cu Israel. SUA a spus clar că Palestina trebuie să respecte aceste două principii: un angajament privind nonviolența, aderarea la acordurile trecute și recunoșterea Israelului. Cu negocierile în hiatus, aceste principii sunt mai importante ca niciodată. Toate părțile trebuie să manifeste reținere și să colaboreze pentru a menține stabilitatea", a scris Barack Obama într-un articol pentru cotidianul liberal israelian Ha'aretz, cu prilejul Conferinței de Pace din Israel.

"În final, pacea este posibilă (...) Refuzând compromisul  sau cooperarea reciprocă nu va face nimic pentru sporirea securității pentru israelieni sau palestinieni. Singura soluție este un stat evreu democratic care să trăiască în pace și securitate alături de un stat palestinian viabil și independent (...) Când voința politică va exista pentru reluarea negocierilor serioase, SUA va fi acolo, pregătită să-și facă partea ei", a mai scris președintele Obama.

Şeful Mossad,Tamir Pardo: Conflictul cu Palestina, cea mai mare ameniţare pentru Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel