Ovidiu Raetchi: Carmen Dan trebuie eliberată grabnic din funcţie

Carmen Dan - Klaus Iohannis
Carmen Dan - Klaus Iohannis

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi consideră că ministrul de Interne, Carmen Dan, încă în exerciţiu, trebuie eliberată rapid din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei - ca urmare a declaraţiilor privind desfăşurarea unei lovituri de stat.

“Declaraţiile lui Carmen Dan, ministru de Interne încă în exerciţiu, care susţine că ne confruntăm cu o “veritabilă lovitură de stat”, nu pot fi acceptate din partea unui conducător al structurilor de forţă. Nu vorbim de un simplu comunicator al PSD, care are dreptul la opinie şi care poate urma instructajul de comunicare livrat de la partid, ci chiar de ministrul de Interne, care are în subordine numeroase structuri de ordine publică şi care transmite, implicit, mesaje către cei pe care încă îi coordonează. Au mai existat momente în istoria îndepărtată a PSD când oameni din Ministerul de Interne au vorbit despre lovituri de stat - şi ele s-au sfârşit tragic. Funcţia de ministru de Interne obligă la rigoare şi prudenţă. Nu poţi pune instituţiile statului în stare de alertă doar pentru că simţi nevoia să îţi probezi loialitatea politică faţă de Liviu Dragnea. De altfel, nu este pentru prima dată când doamna Carmen Dan depăşeşte cadrul strict permis unui ministru de interne, după ce, în luna februarie, a prezentat, din poziţia sa oficială, o listă a persoanelor care susţineau protestele împotriva Guvernului – gest care, venind din partea conducătorului unui minister de forţă, poate fi considerat o intimidare.
 
Dincolo de tot spectacolul grotesc oferit de taberele PSD care se sfâşie pentru putere, doamna Carmen Dan ar trebui eliberată grabnic din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei - pentru că a comis un act iresponsabil în raport cu rigorile funcţiei sale.", susține liberalul potrivit unui comunicat de presă.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel