OUG Toader. Dragnea, în război cu Iohannis

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, după discuții tensionate în partid, că Guvernul așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să respecte legea. În privința ordonanței de urgență privind modificarea legilor justiției, liderul social-democrat susține că acest document este în regulă și era necesar în acest moment.

Liviu Dragnea susține că PSD va găsi o altă soluție dacă Iohannis nu va accepta noile propuneri pentru cei doi miniștri: „Dacă (Iohannis - n.r.) va refuza și acest două propuneri, ceea ce ar fi mai mult decât exagerat, o să ne întrunim din nou și atunci vom lua o decizie poate mai apăsată. Premierul nu a agreat propunerea asta (restructurarea guvernamentală - n.r.), la fel ca majoritatea colegilor. Nu e cazul acum. Nu e niciun motiv serios pentru restructurare”.

Despre nominalizarea lui Răzvan Cuc la Transporturi, Dragnea a comentat: „Răzvan Cuc a avut un mandat foarte bun la Ministerul Transporturilor. Atunci și-a dat demisia, știți discuțiile de atunci, au fost niște presiuni și a fost forțat să își dea demisia. Răzvan a deblocat foarte multe lucruri care erau blocate în minister, lucru recunoscut inclusiv de Felix Stroe, că a preluat foarte multe documente și proiecte care erau aproape finalizate de Răzvan. Deci eu am mare încredere în capacitatea lui de a conduce Ministerul Transporturilor așa cum trebuie. Ca și primul ministru, de altfel”.

„Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis?”

Întrebat cum comentează declarația lui Iohannis conform căreia OUG ar fi dată cu dedicație pentru el, Dragnea a răspuns: „Nu știam de ordonanța de urgență adoptată azi de Guvern cu privire la modificările la legile justiției, dar am citit-o. Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legătură are ordonanța aia cu mine?! Ieri am avut o discuție cu ministrul Justiției pentru că l-am rugat să-mi spună și mie, și nu numai mie, ce se întâmplă în situația în care președintele iresponsabil al României nu dă curs propunerilor de astăzi și se depășesc cele 45 de zile de interimat. Și a făcut o analiză a Constituției, a unei decizii a Curții Constituționale și ne-a spus care ar fi variantele pe care ar putea să le urmeze Guvernul. Acesta e subiectul discuției de ieri cu domnul Toader”.

„Rude sau membri ai familiei Iohannis se zice că merg noaptea la Parchet”


„Președintele României trebuie să își exercite prerogativele. Ordonanța de urgență de asta e de urgență, să se adopte repede. Pe textul ordonanței m-am uitat și cred că e în regulă această ordonanță și că era necesară atât în ceea ce privește INM, cât și în privința celorlalte articole din ordonanță. Pentru numirea noului șef al DNA trebuie urmată procedura legală. Toată lumea trebuie să respecte legea zic. Adică domnul Iohannis nu trebuie să respecte și el legea? Chiar dacă rude sau, mă rog, membri ai familiei dumnealui se zice că merg noaptea la Parchet, nu ca alți oameni, dar totuși legea, din când în când, trebuie să mai fie respectată chiar de el”, a mai adăugat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel