Orban, SCANDAL cu TVR. ”Să se ABȚINĂ de la comentarii răutăcioase”

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN și-a arătat surprinderea față de reacția nepotrivită a prim-ministrului Ludovic Orban la propunerea ministrului educației de a promova Teleșcoala ca metodă pedagogică.

Sindicaliștii din Confederația Sindicală Națională MERIDIAN sunt revoltați pe premirul Ludovic Orban pentru unelea firmații făcute după ministrul Educației a anunțat că vor fi făcute cursuri televizate pentru elevi. Sindicaliștii Meridian au transmis un comunicat de presă, în care își prezintăindignarea:

”Primul ministru al României ar trebui să se abțină să facă afirmații răutăcioase privind rolul Televiziunii Române într-o perioadă de măsuri excepționale în care statele lumii își utilizează televiziunile finanțate din bani publici pentru menținerea populației corect informate Spaima și panica creată de Coronavirus a condus la adoptarea unor măsuri extraordinare în întreaga lume, iar consecințele pe termen mediu și lung ale acestor acțiuni nu pot fi anticipate la acest moment.

Activitățile instituțiilor guvernamentale sunt din ce în mai reduse, procesul de educație este suspendat, iar impactul asupra economiei reale începe să se facă simțit. În aceste condiții, rolul strategic al Televiziunii Române, ca mijloc de comunicare oficială a instituțiilor statului român ar trebui, nu numai recunoscut de către oficialii guvernamentali, dar și consolidat printr-o alocare bugetară adaptată noilor nevoi de comunicare în contextul măsurilor excepționale adoptate.

TVR este singura televiziune care acoperă întreg teritoriul României, fie că vorbim de un vârf de munte sau de cinci case dintr-un cătun îndepărtat. Este televiziunea care-și respectă publicul, evitând știrile false sau alarmiste, menținându-și echilibrul în relatarea și explicarea realității pe care o trăim. Acesta este meritul profesioniștilor care iși fac datoria în condiții dificile, respectând cele mai înalte standarde profesionale pentru asigurarea unui serviciu public de interes general.

Reacția nepotrivită a lui Orban

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN este surprinsă de reacția nepotrivită a primului ministru Ludovic Orban la propunerea ministrului Educației de a promova Teleșcoala ca metodă pedagogică prin care să se asigure continuitatea procesului educațional pentru elevi, studenți și adulți în această perioadă de măsuri profilactice fără precedent.

Ca să reamintim tuturor, domnul Ludovic Orban a repezit-o pe doamna ministru Monica Anisie atunci când aceasta a spus că intenționează să facă un parteneriat cu TVR pentru cursuri tip Teleșcoala și i-a reproșat doamnei ministru că vrea să crească audiența TVR.

CSN MERIDIAN salută inițiativa ministrului educației și nu înțelege de ce prim ministrul este panicat de posibilitatea ca Televiziunii Române să-i crească audiența prin Teleșcoală. Este de înțeles că educația online este importantă pentru populația tânără a României, dar TVR este instituția publică obligată prin lege să servească interesul național și al statului român.

Reprezentanții Guvernului României trebuie să cunoască faptul că în aceste condiții de criză, cooperarea cu Televiziunea Română pentru comunicarea strategică cu populația afectată, nu este opțională, ci este prevăzută chiar în legislația în vigoare, respectiv Legea nr.41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, prin care TVR este instituție de interes public aflată în subordinea Parlamentului României”, este comunicatul de presă primit de la Departamentul de comunicare şi mass – media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel