Orban (PNL) şi Barna (USR), asalt asupra Guvernului: "Garantat!"

Ludovic Orban şi Dan Barna au făcut astăzi declaraţii poitice referitoare la posibilitatea ca opoziţia să iniţieze o moţiune de cenzură.

Astfel, Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat luni într-o conferinţă de presă pe care DC News a transmis-o în direct în format text şi video, că marţi, la şedinţa Biroului Executiv al partidului, subiectul principal va fi pregătirea strategiei pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

"Bătălia noastră cu această coaliţie toxică continuă şi se va da pe toate fronturile. Vom ataca, cu siguranţă, cu o moţiune de cenzură şi începem pregătirea strategiei pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură. De asemenea, vom ataca toţi miniştrii incompetenţi, care şi-au demonstrat cu prisosinţă incapacitatea lor de a face lucruri bune la ministerele pe care le conduc, prin toate pârghiile parlamentare pe care le avem la dispoziţie. (...) Subiectul principal (al Biroului Executiv al PNL de marţi - n.r.) este pregătirea strategiei pentru moţiunea de cenzură. (...) Vrem să începem aplicarea acestei strategii cât mai repede, astfel încât să maximizăm şansele acestei moţiuni de a trece", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

Garantat, moţiune de cenzură

El a subliniat că "garantat se va depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară", dar în momentul în care se va considera că există cea mai mare şansă ca ea să treacă.

"Avem suficiente temeiuri pentru a depune zece moţiuni de cenzură, nu o moţiune de cenzură, dar ea trebuie pregătită cu foarte multă migală", a precizat Orban. El a arătat că se va discuta cu toţi parlamentarii, mai puţin cu Liviu Dragnea, pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

"Eu nu cred că la ora actuală PSD mai poate să sprijine acest Guvern. Dacă îl sprijină înseamnă că se fac de râs, înseamnă că şi-au pierdut orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate faţă de destinul României", a conchis Ludovic Orban.

Sprijin de la USR

La rândul său, Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că este foarte probabil ca o moţiune de cenzură să fie iniţiată de parlamentarii Opoziţiei în actuala sesiune parlamentară, temeiul acestui demers putând fi desfiinţarea sau naţionalizarea pilonului II de pensii.

"Moţiunea de cenzură foarte probabil se va întâmpla în această sesiune. Discutăm cu colegii de la PNL care va fi cel mai bun moment oportun pentru demarare. O astfel de iniţiativă (n.r. desfiinţarea sau naţionalizarea pilonul II de pensii) ar putea să fie temeiul care să justifice o moţiune de cenzură (...) Vorbim de furtul banilor de pensie cetăţenilor. Aici nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru, vorbim de furtul banilor de pensie ai cetăţenilor României", a afirmat, luni, Barna la Parlament într-o conferinţă de presă.

De ce moţiune de cenzură

"Moțiunea de cenzură este o armă politică validă. Ce a făcut însă domnul Orban (n.r. referindu-se la plângerea penală depusă pe numele premierului Viorica Dăncilă) este o mineriadă politică pe care încearcă să o ducă la bun sfârșit prin intermediul procurorilor." a spus, luni, 21 mai, Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel