Orban: Imigrația economică în Europa trebuie oprită. Comentariu inedit despre Merkel

În cadrul primului interviu acordat în 2015, imediat după revenirea de la Marșul Solidarității din Paris, premierul maghiar Viktor Orban a spus că imigrația economică dăunează Europei și trebuie oprită. Totodată, Orban a respins comentariile celor care se așteaptă ca Angela Merkel să critice guvernul FIDESZ în cadrul vizitei la Budapesta.

"Nu o considerați pe Angela Merkel un violonist într-o trupă de țigani de la care poți cere oricând o piesă", a spus Orban la Kossuth Radio, cerând opoziției să nu mai sugereze că Merkel îl va critica la proxima vizită în Ungaria, potrivit budapestbeacon.com.

Proaspăt întors de la Paris, unde mai mulți lideri mondiali au mărșăluit în semn de solidaritate cu Franța și pentru libertatea de expresie, Orban s-a pronunțat împotriva modelului liberal privind imigrația economică.

"Imigrația economică este un lucru rău pentru Europa, este o sursă de probleme și pericole pentru popoarele europene, motiv pentru care trebuie oprită", a precizat el unui jurnalist de la televiziunea publică ungară citat de MTI.

"Cât timp sunt eu prim-ministru, Ungaria nu va fi o destinație pentru imigranți", a adăugat Orban.

"Noi nu vrem să vedem printre noi minorități semnificative cu caracteristici culturale diferite, noi vrem ca Ungaria să rămână Ungaria", a subliniat primul ministru.

Manuel Valls, premierul francez: Dacă evreii pleacă, Franța nu va mai fi Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel