Urmărește emisiunea live


ONU anunță un record trist: Cea mai mare cifră din ultimii 20 de ani

Cel puțin 966 de persoane au fost executate în Iran în 2015, un record în ultimii 20 de ani, a anunțat luni raportorul special al ONU pentru situația privind drepturile omului în Iran, informează AFP.

'Cel puțin 966 de persoane — cea mai mare cifră din ultimele două decenii — au fost executate în 2015', a declarat Ahmad Shaheed în fața Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, relatează Agerpres.

'Cel puțin 73 de minori delincvenți ar fi fost de asemenea executați' între 2005 și 2015, dintre care 16 în ultimii doi ani, iar alți 160 se află în prezent în 'culoarul morții', a precizat el.

Raportorul special și-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că în ianuarie mai erau încă 47 de jurnaliști și bloggeri activiști închiși în această țară.

Potrivit Amnesty International, Iranul este țara care a executat cel mai mulți minori la nivel mondial. Într-un raport publicat în ianuarie, organizația neguvernamentală a acuzat republica islamică de faptul că folosește tortura și relele tratamente aplicate minorilor.

Ea acuză, de asemenea, Iranul că a încălcat legislația internațională prin menținerea unei dispoziții penale ce le permite judecătorilor să atribuie deplina responsabilitate începând cu vârsta de 9 ani pentru fete și cu 15 ani pentru băieți, expunându-i astfel pedepsei capitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel