Ofertele ”all-inclusive” din Bulgaria devin istorie din 2024. Care sunt motivele care pot strica vacanțele românilor

FOTO: Freepik @mrsiraphol
FOTO: Freepik @mrsiraphol

Hotelierii bulgari au anunțat scoaterea pachetelor ”all-inclusive” din oferta vacanțelor 2024.

Vacanțele ”all-inclusive” în Bulgaria vor fi scoase din pachetele de oferte de anul viitor, iar motivele țin atât de aspectul econimic, cât și de reducerea risipei alimentare, transmite Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Varna.

Potrivit sursei menționate, unii hotelieri nu vor mai putea oferi aceste pachete dn cauza creșterii prețului la alimente.

Pe de altă parte, experții din domeniu susțin că pentru a menține un nivel al competitivității pe piața turistică hotelierii trebuie să ofere serviciile all-inclusive, notează Novinite.

”All-inclusive”, o istorie de peste 60 de ani în Bulgaria

”Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex.

Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora.

Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului.

All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat pentru televiziunea publică bulgară directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, scrie Realitatea Plus.

Din punct de vedere economic, serviciile all-inclusive nu sunt avantajoase pentru hotelieri, explicația fiind una foarte simplă.

”Știți ce înseamnă să produci ceva care stă în vitrină, cineva umple niște farfurii și apoi le aruncă”, a spus vicepreședintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria, Anatas Dimitrov.

De altfel, pe grupurile de Facebook, cel puțin cele din România, sunt numeroase postări în care românii comentează diferite scene în care conaționalii își umplu farfuriile cu mâncare, care așa cum spune Dmitrov, ajunge să fie aruncată. Principiul după care aceștia se ghidează este că dacă tot au plătit mult pentru vacanță să și profite de ofertele hotelierilor.

Potrivit experților din industrie, echilibrul dintre prețul și calitatea ofertelor all-inclusive este unul dificil.

Astfel, vacanța de vara 2024  va ajunge să coste cu aproximativ 5-10% mai mult din cauza creșterii prețurilor alimentelor.

Citește și: Cele mai bune perioade ale anului pentru a vizita Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel