Cele mai bune perioade ale anului pentru a vizita Turcia

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/PjjMG6VyHs4
Sursă foto: https://unsplash.com/photos/PjjMG6VyHs4

Turcia este una dintre destinațiile all season de vacanță unde turiști din toate colțurile lumii de abia așteaptă să se bucure de un sejur deosebit. Țara oferă numeroase obiective turistice impresionante, destinații la mare sau la munte, ruine romane, orașe moderne și pitorești deopotrivă. Turcia oferă deci tuturor oaspeților, de toate vârstele și dorințele, o vacanță de vis!

Fie că pleci în concediu solo, alături de familie, persoana iubită sau grupul de prieteni, iată de ce să vizitezi Turcia și care sunt cele mai bune perioade în funcție de ceea ce îți dorești de la viitorul sejur!

De ce să alegi Turcia pentru următoarea ta vacanță

Dacă îți dorești un sejur de neuitat, într-o țară cu o cultură diferită însă foarte aproape de România, cu ieșire la mare, cu drumeții montane, cu orașe impresionante și delicii culinare pentru toate papilele gustative, atunci vizitează Turcia! Pentru o vacanță pe litoral, nu trebuie să lipsească din sejurul tău o excursie în Antalya - un oraș modern cu plaje irezistibile și nisip fin!

În zone precum Marmaris, Turcia, marea se îmbină cu muntele, așa că dacă iubești atât sesiunile de plajă și înot, dar și drumețiile montane și aerul întotdeauna proaspăt al pădurilor, atunci trece și această regiune turistică pe lista de „must-see”. 

Alte zone irezistibile pe care ți le va recomanda orice turist ce a vizitat deja Turcia, sunt: Bodrum - cu o influență grecească, Kusadasi - pentru sporturi acvatice și plajă, Sarikamis - mai ales iarna, pentru ski și munți acoperiți de zăpadă sau Didim - pentru obiectivele turistice antice, precum Templul lui Apollo.

Cele mai bune perioade ale anului pentru a vizita Turcia

În primul rând este de reținut că vremea în Turcia diferă de la o regiune la alta și, bineînțeles, în funcție de perioada din an. Cu toate acestea, atât vara, cât și iarna, această destinație de vacanță găzduiește întotdeauna turiști gata de relaxare și distracție.

Ianuarie - temperaturile maxime pot ajunge la 15 grade Celsius în stațiunile de pe coasta Mării Mediterane. Este o perioadă potrivită pentru cei ce doresc să facă ski sau să viziteze obiectivele turistice.

Februarie - este ultima lună de iarnă în Turcia. Temperaturile variază între 3 și 16 grade Celsius, în funcție de regiune, însă în Cappadocia se înregistrează cele mai mici temperaturi.

Martie - alături de sosirea primăverii, turiștii din Turcia se bucură de temperaturi mai ridicate și de zile mai lungi. Vacanțele perfecte pot fi în stațiunile de pe coasta Mării Mediterane și Egee, cât și în Istanbul - însă vremea se va simți mai rece aici.

Aprilie - în această lună temperaturile pot depăși 20 de grade Celsius, fiind potrivită atât pentru turiștii ce doresc să viziteze obiectivele turistice sau să se relaxeze.

Mai - temperaturile pot depăși 25 de grade Celsius, iar turiștii încep deja să închirieze șezlonguri pe litoral. Precipitațiile scad semnificativ.

Iunie - temperaturile pot depăși 30 de grade Celsius, așa că asigură-te că ai la tine crema cu factor de protecție solară.

Iulie - spre deosebire de iunie, temperaturile pot depăși chiar și 35 de grade Celsius, cerul fiind mereu senin, iar serile excelente pentru plimbări pe faleză sau în oraș.

August - asemănător lunii iulie, august este destinat turiștilor ce preferă căldura, atât pentru sesiuni de plajă, cât și pentru drumeții montane.

Septembrie - temperaturile se mențin între 27 și 30 de grade Celsius, însă vremea este la fel de plăcută pentru plajă și plimbări, putând fi deci vizitate toate regiunile din Turcia.

Octombrie - deși zilele rămân însorite, temperaturile scad, ajungând la maxima de 25 de grade Celsius. Cresc șansele de ploaie.

Noiembrie - maxima zilei poate ajunge până la 20 de grade Celsius, zilele sunt mai scurte și ploile mai frecvente. Este o perioadă perfectă pentru vizitat obiectivele turistice și pentru sejururile relaxante.

Decembrie - în ultima lună din an temperaturile sunt mult mai joase, iar șansele de precipitații din ce în ce mai crescute. În Cappadocia pot chiar apărea primii fulgi de zăpadă.

După cum ai observat, fie vară, fie iarnă, Turcia are întotdeauna peisaje și activități impresionante de oferit, așadar nu mai sta pe gânduri! Prinde ofertele early booking la cele mai îndrăgite hoteluri all inclusive și nu numai și bucură-te de sejurul perfect pentru tine și cei dragi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel