O staţiune de ski din Austria îşi redeschide pistele la mijlocul lunii mai

[] []

15 mai 2019 / 17:47
Salveaza PDF Comentarii

O staţiune de ski din Austria a anunţat miercuri că îşi redeschide pistele în acest week-end (18-19 mai), un eveniment fără precedent pentru mijlocul lunii mai, care este însă posibil după căderile de zăpadă din ultimele zile, transmite AFP. 

'Nu e o glumă, vom redeschide pistele în week-end', anunţă un mesaj publicat pe Tweeter de staţiunea Hochkar, un domeniu din Alpii austrieci situat la o altitudine cuprinsă între 1.300 şi 1.800 de metri, la aproximativ 150 de kilometri vest de capitala Viena.

Dacă anterior s-a confruntat cu semne timpurii de secetă în aprilie, cu precipitaţii scăzute şi temperaturi de peste 25 de grade celsius, mica republică alpină se confruntă de două săptămâni cu un episod hibernal neobişnuit. Acesta s-a tradus prin căderi de zăpadă de 70 până la 130 de centimetri în timpul sărbătorii 'Sfinţii de Gheaţă' (11-13 mai) pe domeniul skiabil Hochkar, din centrul Austriei. 'Eram în mijlocul pregătirilor pentru sezonul de vară.

Însă 'Sfinţii de Gheaţă' ne-au adus temperaturi scăzute şi precipitaţii abundente, ceea ce ne-a dat ideea de a redeschide pistele', a declarat directorul staţiunii Rainer Rohregger. Pentru a sărbători acest eveniment, staţiunea de ski a anunţat că accesul la instalaţiile de transport pe cablu va fi gratuit pe parcursul întregului week-end. 'Skiatul la Hochkar în mijlocul lunii mai nu s-a mai întâmplat niciodată', a subliniat Rainer Rohregger. În mod normal, sezonul de ski la Hochkar se încheie pe 7 aprilie.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81