O săptămână de la tragedia din Colectiv: 32 de morți, Piedone reținut, Ponta demisionar

În jur de o mie de manifestanţi au rămas aproape de miezul nopţii în Piaţa Universităţii din Capitală, în a patra zi de proteste în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Au fost zece mii. 

Mișcarea tăcută pentru tinerii care au murit în incendiul din Clubul Colectiv s-a transformat într-o mişcăre gălăgioasă de stradă, îndreptată şi împotriva politicienilor. A dus la demisia premierului Victor Ponta, a guvernului şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Oamenii au afişat diverse mesaje împotriva politicienilor: "Plecaţi singuri sau vă dăm noi jos", "Vrem un stat corect, nu defect", "Pedepse de cinci ori mai mari pentru funcţionarii corupţi"  şi, din când în când, strigau "Colectiv", numele clubului unde în urmă cu o săptămână a avut loc incendiul soldat cu 32 de morţi, potrivit Agerpres.

Numărul participanţilor la miting a fost mult mai mare, vineri seară, protestul a fost liniştit, cu excepţia unui moment în care câţiva au încercat să ia cuvântul de pe o scenă din faţa Teatrului Naţional, dar au fost huiduiţi şi au renunţat în scurt timp.

În faţa clubului Colectiv, câteva sute de manifestanţi s-au adunat începând cu ora 22,00 pentru un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului. La bisericile din apropiere au bătut clopotele, marcând momentul în care, exact în urmă cu o săptămână, incendiul de la clubul Colectiv a provocat moartea a 32 de persoane şi rănirea a peste 150. Oamenii au aprins lumânări în faţa clubului, fără să scandeze lozinci sau să vocifereze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel