O navă ce făcea contrabandă cu motorină, capturată de marina Iraniană

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

O navă străină în apele Golfului ce făcea contrabandă cu motorină a fost capturată. 

Marina iraniană a capturat o navă străină în apele Golfului ce făcea contrabandă cu motorină, potrivit sâmbătă media iraniene, citate de Reuters şi France Presse, scrie Agerpres. 

Gardienii Revoluţiei, arma ideologică a Republicii Islamice Iran, au anunţat sâmbătă că au sechestrat o navă străină în Golf care făcea contrabandă cu combustibil şi i-a arestat echipajul.

"Mulţumită serviciilor noastre de informaţii şi unei operaţiuni coordonate, marina noastră a capturat o navă străină cu 11 membri ai echipajului în apele noastre teritoriale", a declarat colonelul Gardienilor Revoluţiei Ahmad Hajian, citat de Iribnews, website-ul televiziunii de stat.

"O navă străină, care transporta motorină de contrabandă, a fost capturată", a precizat el în oraşul Parsian (sud).

"După inspecţie, peste 150.000 de litri de motorină de contrabandă au fost descoperiţi", a adăugat el.

11 membri ai echipajului navei au fost reţinuţi



Hajian a mai spus că cei 11 membri ai echipajului navei au fost reţinuţi pentru a fi interogaţi. El nu a precizat naţionalitatea echipajului, pavilionul navei şi nici data când a fost capturată.

Incidentul are lor după o serie de atacuri asupra navelor comerciale în apele maritime ale Golfului, de unde provine şi tranzitează o mare parte din petrolul lumii.

Pe 10 noiembrie, Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat eliberarea unui petrolier navigând sub pavilion vietnamez pe care l-au capturat în octombrie în Marea Arabiei.

SUA și statele arabe din Golf, avertisment comun împotriva Iranului

Statele Unite şi aliaţii lor arabi din Golful au adresat miercuri un avertisment comun Iranului, acuzat că "provoacă o criză nucleară" şi că destabilizează Orientul Mijlociu cu rachetele şi dronele sale balistice, notează AFP.

"Toţi participanţii au îndemnat noul guvern iranian să profite de oportunitatea diplomatică" legată de negocierile de la Viena pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului "cu scopul de a preveni un conflict şi o criză", au declarat Washingtonul şi Consiliul de Cooperare al Golfului într-un comunicat comun, la finalul unei reuniuni la Riad a grupului lor de lucru asupra Iranului.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel