O femeie din Noua Zeelandă a fost ținută ostatică în propria casă de un oposum

O femeie din Noua Zeelandă a fost ținută ostatică în propria casă de un oposum   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O femeie din Noua Zeelandă a fost ținută ostatică în propria casă de un oposum / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un oposum din Noua Zeelandă a terorizat o femeie și a ținut-o „ostatică" în propria ei locuință.

Un oposum capturat de polițiștii din Noua Zeelandă a fost eliberat în sălbăticie, după ce a îngrozit o femeie și a ținut-o „ostatică" în propria ei locuință, informează The Guardian, citat de Digi24.

Femeia a sunat duminică seară la poliția din Dunedin, oraș aflate pe insula sudică din Noua Zeelandă, și a spus că „un oposum o ține ostatică" în casă.

„Când ieșea din casă și încerca să ajungă la mașină, oposumul o ataca și trebuia să se retragă în locuință", a declarat sergentul Craig Dinnissen.

Când polițiștii au ajuns la locuința femeii și s-au apropiat de intrare, un oposum tânăr a apărut brusc și s-a urcat pe piciorul unui agent. Sergentul Dinnissen bănuiește că era vorba despre un animal de companie scăpat din cușcă sau că exemplarul tânăr fusese recent separat de mama lui.

Animalul era speriat

După prinderea „suspectului", polițiștii l-au transportat într-o rezervația naturală din apropiere și l-au eliberat în sălbăticie. Nici animalul, nici ofițerul atacat nu au avut de suferit, a precizat Dinnissen.

Rachel Stratton, veterinar și expertul în comportamentul animalelor, sugerează că oposumul era agresiv pentru că era speriat, nu pentru că are o fire violentă. „Majoritatea animalelor sălbatice ar fugi în cazul de față. Însă, pentru că vorbim de un exemplar tânăr, este posibil ca el încă să învețe cum să reacționeze la amenințări". Totodată, Stratton spune că, fiind vorba de un mediu urban, animalul avea și puține locuri în care să fugă și să se ascundă.

Oamenii din Dunedin pot sta liniștiți, însă același lucru nu se poate spune despre păsările, insectele și copacii din oraș. Oposumii au un impact devastator asupra vieții păsărilor, pentru că urcă în copaci și le mănâncă ouăle și puii. Totodată, distrug copacii din speciile locale rātā, totara, tītoki, kōwhai și kohekohe.

Oposumii au fost aduși în Noua Zeelandă din Australia în 1837, pentru a se pune bazele unui comerț cu blănuri care nu s-a mai concretizat. Fără prădători naturali în afara pisicilor, și având la dispoziție o faună și o floră fără apărare, oposumii s-au înmulțit necontrolat. Un studiu realizat de autorițăile din Noua Zeelanda în 2009 estima numărul lor la peste 47 de milioane de exemplare, potrivit Jurnal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel