Nuanța din discursul lui Viktor Orban care i-a speriat pe unguri

Opoziția din Ungaria privește cu scepticism pasul înapoi făcut de premierul maghiar Viktor Orban în cazul taxei pe internet, în timp ce analiștii politici cred că liderul de la Budapesta nu v-a renunța la implementarea controversatei taxe, ci probabil, doar îi va schimba denumirea.

În cadrul interviului acordat vineri pentru Magyar Radio, Orban a arătat că decizia sa nu este una de retragere a taxei, ci de a o amâna pentru a o supune unor amendamente. Taxa va fi adoptată, "dar nu în această formă", spunea liderul FIDESZ. După sărbători, la mijlocul lunii ianuarie, o consultare națională va fi lansată pe internet, inclusiv despre aspectele financiare, a adăugat premierul ungur.

Însă un alt pasaj din discurul premierul Orban i-a înspământat pe maghiari. Analistul politic Zoltan Somogyi a remarcat asemănarea între cuvintele lui Orban și cele ale lui Janos Kadar, liderul Ungariei comuniste între 1956-1988. Somogyi l-a citat pe Orban ca spunând "nu suntem comuniști, vrem să guvernăm împreună cu cetățenii". Potrivit analistului, Kadar a spus odată într-un interviu radio "suntem comuniști, vrem să guvernăm împreună cu cetățenii", scrie Budapest Business Journal.

Zeci de mii de unguri au protestat duminică și marți pe străzile din Budapesta împotriva propunerii guvernului FIDESZ de a introduce o taxă de 150 de forinți per gigabyte. Inițiativa a fost calificată drept "o idee proastă" de către Comisia Europeană.

Băsescu îl apără pe Viktor Orban: Ungaria nu e neeuropeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel