17.000 de lei/lună i-a nemulțumit pe candidații din Timișoara pentru un post public. Fritz: Salarii prea mari pentru cine freacă menta, prea mici pentru dornicii de muncă

Nu-i mulțumesc salariul de 17.000 de lei. Dominic Fritz, despre veniturile bugetarilor: ”Prea mari pentru cine freacă menta, prea mici pentru dornicii de muncă”
Nu-i mulțumesc salariul de 17.000 de lei. Dominic Fritz, despre veniturile bugetarilor: ”Prea mari pentru cine freacă menta, prea mici pentru dornicii de muncă”

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, s-a arătat indignat de salariile bugetarilor după ce a văzut ce s-a întâmplat cu candidaturile pentru postul de administrator public al municipiului.

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că salariile bugetarilor sunt prea mici pentru cei care sunt dornici de muncă şi prea mari pentru cei care "freacă menta" şi că mulţi dintre cei care şi-au depus dosarele pentru postul de administrator public al municipiului s-au retras din competiţie când au aflat că salariul ar fi de doar 17.000 de lei brut, scrie Agerpres. 

”Un fel de voluntariat”



El s-a referit la candidaţii care au aplicat şi care veneau din mediul privat, subliniind şi că unii dintre cei care lucrează acum alături de el fac "un fel de voluntariat".

"Pentru mulţi, salariul a fost chiar la o limită pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziţii de directori, unde suma scade şi mai mult, pentru unii care lucrează în privat nu mai devine fezabil. Inclusiv în cazul celor care lucrează cu mine, este aproape voluntariat, în comparaţie cu unde lucrau înainte. Unii şi-au şi retras candidatura, când au aflat salariul. Cred că avem paradoxul în România, că salariile în sectorul public sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem şi care freacă menta", a afirmat Dominic Fritz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel