Nouriel Roubini: Grecia trebuie lăsată să cadă, altfel vom avea ani grei de recesiune

HOUSING-SUMMIT/
HOUSING-SUMMIT/

"E momentul ca Grecia să părăsească Zona Euro şi să se întoarcă la drahmă. Chiar dacă elenii îşi vor restructura datoriile, Grecia nu se va salva. Economia lor nu e competitivă. Pe Europa o aşteaptă ani grei de recesiune şi deflaţie dacă Grecia va rămâne în Zona Euro", a delcarat profesorul Nouriel Roubini.

FMI a cerut Greciei noi reduceri de cheltuieli, pentru deblocarea unei tranşe din împrumut. Grecia ar trebui să îşi reducă şi mai mult cheltuielile în bugetul pentru anul 2011, a declarat luni reprezentantul FMI la Atena, Bob Traa.

"Paşi adiţionali vor fi necesari pentru a reduce deficitul bugetar", a spus Traa la o conferinţă consacrată investiţiilor.

În primele opt luni ale anului, deficitul bugetar a depăşit ţinta de 7,5% din PIB fixată pentru anul 2011, iar UE şi FMI au avertizat că ar putea să nu deblocheze următoarea tranşă din pachetul de salvare, dacă Atena nu îşi stabilizează bugetul. Este vorba de 8 miliarde de euro, de care Grecia are nevoie până luna viitoare pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, informează money.ro.

Săptămâna trecută, Guvernul a promis să crească impozitele pe proprietăţi, ceea ce va permite strângerea a circa două milioane de euro la buget şi respectarea obiectivului de deficit. Este posibil, însă, ca măsura să nu mulţumească creditorii, CE, BCE şi FMI.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble a declarat că Grecia trebuie sa se decida in privinta viitorului sau in zona euro si sa nu își facă iluzii în legatură cu obligațiile care îi revin.

"Apartenența la uniunea monetară este o oportunitate, dar și o povară grea. Grecii trebuie să decidă dacă vor să suporte această povară", a declarat Schaeuble, adaugând că "nimeni nu trebuie să își facă iluzii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel