Noul Guvern. Val Vâlcu: Este o glumă bună! O soluţie de compromis

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre formarea noului Guvern și numirea premierului, după negocierile președintelui Klaus Iohannis cu partidele.

"Este o glumă bună"

"Iau în calcul să fie un alt nume, dar este evident că nu s-au înţeles ei între ei. Chiar de ieri ştiam lucrul ăsta. Mă întreb cum s-ar putea să se înţeleagă UDMR cu USR pe programe. Păi, programul la USR este votul în două tururi. La UDMR, este orice altceva, dar nu în două tururi. Cum se înţeleg? De unde putem deduce că se discută programe, proiecte, reforma constituţională? Este o glumă bună, dacă ne gândim că USR şi AUR, de exemplu, sunt, până la urmă, partide populiste. Că or fi de dreapta, de stânga, neo-marxiste, neo-conservatoare... Este foarte greu să guvernezi.

"O soluţie de compromis"

PNL a reuşit, furând agenda USR-ului: Fără Penali, dreptate şi frăţie. Însă, la guvernare, este foarte probabil ca USR să le fure prim-planul cu mai multă agresivitate în online, cu mai multă abilitate în online, cu tactici de gherilă. Nu mai vorbim ce ar fi o colaborare cu AUR! În momentul în care ai două partide, să zicem scoase din joc, ar fi logică soluţia PNL-PSD. Din păcate pentru PNL, pentru a putea să fure agenda USR-ului şi să nu lase să crească USR-ul, ar trebui să meargă pe justificarea existenţei prin lupta cu PSD şi acum este greu să dea înapoi.

De aceea, mi se pare mai fezabilă o soluţie de compromis, cu un guvern de uniune naţională sau un tehnocrat. Avem tehnocraţi. Domnul Ciucă, de exemplu, deşi e la PNL, cred că în mentalul colectiv este mai degrabă asociat cu armata. Până se lămureşte că a fost la Dolj candidat, ar putea să fie privit ca un tehnocrat", a spus jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel