Nouă polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara, arestați peventiv pentru 30 de zile

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cei nouă polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara, suspectați de luare de mită, au fost arestați peventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul Timiş a dispus, marţi, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele a nouă agenţi de poliţie, pentru luare de mită în formă continuată, transmite Agerpres.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de 10 inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

VEZI ȘI: Descindere la Înmatriculări Timiş. Poliţişti ridicaţi de anchetatori

Ce acuzații li se aduc polițiștilor



În fapt, s-a reţinut că în perioada 23 ianuarie - 22 mai, inculpaţii, în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial (peste rând) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Marţi, s-a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la nouă dintre inculpaţi, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventiva pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Reamintim că cei 10 agenţi de poliţie au fost audiaţi ieri de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. La activităţile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. - Centrul Operaţional 2 Timişoara şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

"În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai patru luni (perioada ianuarie - mai 2021), aceştia au pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat şi consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 şi 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menţionată, cercetările au evidenţiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.", a precizat ieri DGA Timiș.

VEZI ȘI: DGA Timiş, precizări despre cei 10 poliţişti săltaţi pentru audieri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel