Noi dezinformări pentru discreditarea privatizării CFR Marfă. Replica Ramonei Mănescu, exclusiv în DeCe News

manescu ramona
manescu ramona

Privatizarea CFR Marfă este din nou atacată printr-o campanie bazată pe dezinformare. Instituții de presă au citat astăzi surse potrivit cărora premierul Victor Ponta îl va elibera din funcția de secretar de stat al Ministerului Transporturilor pe Cristian Ghibu. Demiterea șefului comisiei de privatizare a CFR Marfă ar fi fost solicitată de noul deținător al portofoliului Transporturilor, Ramona Mănescu, mai spuneau sursele în cauză. Ministrul liberal a infirmat scurt pentru DeCe News: ”Nu am cerut demiterea lui Cristian Ghibu”.

Cristian Ghibu a administrat de facto ministerul Transporturilor în perioada interimatului premierului Victor Ponta. El a condus comisia de privatizare a CFR Marfă, contractul stat  - Grupul Feroviar Român fiind semnat la începutul lunii septembrie. Ghibu a fost numit secretar general în ianuarie la propunerea lui Relu Fenechiu.

Falsa informație privind demiterea lui la solicitarea Ramonei Mănescu face parte dintr-o campanie de discreditare a procesului de privatizare, începută de când ministerul Transporturilor era condus de Relu Fenechiu. Dacă Mănescu ar fi cerut eliberarea din funcție a lui Ghibu, se putea specula că noul ministru nu privește cu ochi buni înțelegerea semnată cu GFR, compania lui Gruia Stoica, și încearcă îndepărtarea oamenilor ce au tangențe cu acest proces. De altfel, nu e prima oară când se încearcă, prin diverse manevre, convingerea opiniei publice că Ramona Mănescu nu agreează buni procesul de privatizare început de Relu Fenechiu.

Ramona Mănescu a precizat doar că nu a cerut demiterea lui Cristian Ghibu, fără să dea informații despre o posibilă plecare a acestuia din minister, așa cum se vehiculează în presă.

La Ministerul Transporturilor s-au aflat de-a lungul anilor oameni apropiați lui Traian Băsescu, numiți la conducerea ministerului sau în eșaloane secunde. Printr-o manevră clasică bazată pe dezinformare, se aruncă fumigene în presă pentru a crea pagube de imagine noului ministru liberal și privatizării CFR Marfă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel