Nicolicea, decizie Kovesi-CCR: "Acolo vom găsi şi dezlegarea conflictului"

Deputatul Eugen Nicolicea a făcut unele precizări legate de decizia de admitere a conflictului constituţional în cazul demiterii lui Kovesi.

"Curtea nu a precizat nimic privind modalitatea de soluţionare a conflictului. Când Curtea va publica motivaţia, considerentele, acolo vom găsi şi dezlegarea conflictului, pentru că Curtea Constituţională nu doar constată existenţa unui conflict, ci dă şi soluţia de rezolvare a acestuia." a declarat la Parlament, Eugen Nicolicea.

Variantele de soluţionare ale acestui conflict sunt mai multe, spune deputatul PSD:

"Obligaţia de a emite decretul de revocare, până la refacerea motivării, reluarea procedurii, dar părerea noastră nu contează, contează la final ceea ce va scrie Curtea Constituţională negru pe alb măsurile de încetare a acestui conflict de natură neconstituţională.

Decizia Curţii poate să cuprindă de la măsura cea mai drastică, până la cea mai dură. Noi ne putem da cu părerea, dar odată cu publicarea deciziei atunci va fi obligatorie pentru toată lumea. Nu va putea ca preşedintele să nu o revoce pe Kovesi dacă asta spune Curtea, pentru că deciziile Curţii sunt obligatorii "erga omnes". Dar nu anticipaţi o decizie." a mai spus Eugen Nicolicea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel