Nehammer, anunț în favoarea Rusiei. Ce transmite cancelarul Austriei privind pacea din Ucraina

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cancelarul austriac pledează pentru negocieri cu Rusia pentru pace în Ucraina.

Cancelarul austriac Karl Nehammer și-a exprimat o opinie fermă cu privire la necesitatea angajării Rusiei în negocieri drept un pas fundamental către soluționarea conflictului în curs din Ucraina, scrie Dagens.com.

În timpul unui interviu acordat Zeit, după cum a raportat Spiegel și citat de European Truth, cancelarul Karl Nehammer a vorbit despre importanța dialogului cu Rusia.

El crede cu fermitate că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin negocieri directe cu Federația Rusă:

„Nu poate exista pace fără Rusia”, a spus cancelarul Austriei.

În ultimii doi ani, Austria, dar și Ungaria, au fost privite ca țări ce susțin mai mult sau mai puțin interesele Kremlinului. O anchetă EFE a arătat de asemenea că Rusia este adânc infiltrată în forţele de securitate ale Austriei, dar şi în partidul de extremă-dreapta, care este pe primul loc în sondaje, transmite EFE.

Nehammer și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la traiectoria războiului, sugerând că acesta are potențialul de a se extinde dincolo de capacitățile de control.

Recunoscând suveranitatea Ucrainei și faptul că aceasta a fost invadată, cancelarul austriac a insistat că orice eforturi de pace trebuie să implice Ucraina în mod direct.

Anunțul guvernului elvețian de a găzdui o conferință la nivel înalt care vizează soluționarea războiului din Ucraina pe 15 și 16 iunie reflectă dorința comunității internaționale de a găsi o soluție pașnică a conflictului.

Dar decizia Rusiei de a se abține de la participarea la discuții, criticând „formula de pace” propusă ca fiind nesustenabilă și neglijabilă față de interesele Rusiei, adaugă un alt nivel de complexitate procesului de pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel