EXCLUSIV  Negrescu, propunere comisar european. Borza, dezvăluire după o discuție cu Dăncilă

Rodica Mitu / 29 oct 2019 / 18:01 Salveaza PDF Comentarii
Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza

Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea pentru funcția de comisar european. În acest context, amintim că deputatul Remus Borza îl recomandase pentru această funcție, într-o discuție cu Viorica Dăncilă, pe Victor Negrescu, a doua variantă fiind Victor Ponta.

Întrebată marți despre informațiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea pentru funcția de comisar european, Viorica Dăncilă a spus: „Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experiența de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experiența pe care o are pentru funcția de comisar european". „Îl recomandă și Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles?", a fost întrebarea unui ziarist, iar răspunsul Vioricăi Dăncilă: „Îl recomandă și Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles".

După respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul UE, deputatul Remus Borza i-a propus Vioricăi Dăncilă două nume pentru această funcție. „Prima variantă în persoana lui Victor Negrescu, fost europarlamentar, cu o bună imagine la nivelul partenerilor occidentali. Cea de-a doua variantă – țineți-vă bine - Victor Ponta. E clar că el a avut cel mai mult de câștigat. Putem spune că, în politică, 2019 a fost anul lui. De la șase, șapte parlamentari, Pro România are acum spre 60. Din punctul acesta de vedere, jos pălăria. În politică, scopul scuză mijloacele. Eu nu sunt însă de acord cu acest "principiu", de aceea nu voi face carieră în politică. Pentru mine contează caracterul, loialitatea și anumite principii cu care am fost educat și pe care nu le voi abandona pentru o funcție. Revenind, era o formulă de a salva PSD. Pentru că, trimițându-l pe Victor Ponta la Bruxelles, cei 60 de parlamentari făceau cale întoarsă în PSD”, declarase Remus Borza, pe 3 octombrie, în platoul DCNews.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24